Hyvin muotoiltu hymyilyttää | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

Hyvin muotoiltu hymyilyttää

Siippani oli eilen kiinnittänyt olohuoneemme kattoon joululahjani hänelle, lintuharrastajalle. Se on palovaroitin. Palovaroitin, joka on muotoiltu oksalla istuvaksi mustarastaan oloiseksi linnuksi.

En voi väittää seuraavani muotoilutrendejä, mutta silti olen ollut huomaavinani, että välttämättömistä esineistä, jotka yleensä halutaan piilottaa, tehdäänkin tuotteita, jotka ansaitsevan paraatipaikan.
Hieman huoletti, ettei kyseistä palovaroitinta ole varustettu linnunlaululla, mutta sen lauluääni on juuri niin kimeän riipivä kuin hälyttimellä kuuluukin olla.

Muotoilu on kaiketi onnistunut tehtävässään, jos tavara on paitsi tarkoituksenmukainen myös haluttu. Aikaisempi suhteeni palovaroittimiin oli välinpitämättömän tylsä (ellei lasketa turhautumista siihen meteliin, jonka leivänpaahtimessa mustuva leipä saa aikaiseksi...)

Tämä palovaroitin saa minut, ja toivottavasti myös lahjan saajan, hyvälle tuulelle joka kerta, kun siihen sattuu katsahtamaan. Suorastaan odotan kyläilijää, joka istahtaa sohvalle ja kysyy, mikä tuo on?

Hyvää ja antoisaa design-vuotta 2012 meille kaikille!
EMMAkin heittäytyy täysin rinnoin muotoilun maailmaan kesänäyttelyssään Pohjoismainen muotoilu tänään.

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö.

Lägg till ny kommentar