Ei nimi museota pahenna | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

Ei nimi museota pahenna

Tänään meiliin saapui Espoon kuvataiteilijoiden kutsu Ainan-päivän tapahtumaan Lainaan.
Heidän onnistunut nimileikkinsä sai minut tavattoman hyvälle tuulelle. Kuvataidelainaamo Laina on saanut rinnalleen nettilainaamo Ainan, joka on siis avoinna aina.
Naisnimet Aina ja Laina ovat enemmän tai vähemmän sukua EMMAlle, joka on puolestaan lyhenne sanoista Espoo Museum of Modern Art ja kirjoitetaan siksi versaalein. Nimensynnytys oli kuulemma kaikkea muuta kuin helppo, mutta väittäisin että lopputulos on erittäin onnistunut. Jälkikäteen kaikki muut vaihtoehdot tuntuivat suorastaan mahdottomilta.

MoMA on ollut MoMA iät ja ajat, mutta Suomessakin kirjainnimet ovat yleistyneet viimeaikoina. Didrichsen on ottanut käyttöönsä lyhenteen DAM, (Didrichsen Art Museum), naapurimme WeeGeellä lyhentyi KAMUksi (Espoon Kaupunginmuseo) ja Oululaisilla on OMA (Oulu Museum of Art).

Ja mikäpä siinä, lyhyet nokkelat ja kotoisat nimet ovat osa työtä, joilla museoista pyritään tekemään helposti lähestyttäviä olohuoneita laadukkaaseen vapaa-ajanviettoon. Onhan se nyt paljon mukavampi käydä EMMAssa kuin Espoon modernin taiteen museossa……

PS.  Irlannissa EMMAlla on muuten serkku nimeltä IMMA, modernin taiteen museo sekin.

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö

Lägg till ny kommentar