HUONE: PINK TWINS / PARAMETRONOMICON | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

HUONE: PINK TWINS / PARAMETRONOMICON

29.03.2017 till 20.08.2017

 

Huone, ett högteknologiskt mediekonstutrymme, har öppnats i EMMA. Verket vid premiärvisningen är Pink Twins Parametronomicon från 2014. Verket hör till Saastamoinenstiftelsens konstsamling och visas 29.3–20.8.2017.

Parametronomicon är en abstrakt datoranimation, där bildmotiven tycks både organiska och mekaniska samtidigt. Kombinationerna och skikten av element under konstant förändring skapar en spänning mellan kontroll och kaos. Syftet med konstverket är att ge betraktaren helhetsmässiga upplevelser som utmanar människans sinnen och rumsuppfattning.

Pink Twins är en konstnärsduo med två bröder, Juha (f. 1978) och Vesa Vehviläinen (f. 1974), vars konstverk prövar gränserna för vår observationsförmåga.

HUONE

Ett högklassigt medierum med en omslutande ljudvärld och 4K-projicering för konstverk i Saastamoinenstiftelsens samlingar.
I rummet finns en 4K-laserprojektor, med vilken man kan visa okomprimerade 4K-videon. Ett ljudlandskap från 17 högtalare och två subwoofers skapar en helhetsupplevelse för tittaren. Rummets tekniska installationer har utförts i samarbete med Genelec, Bright Finland, Picturall och Vertics.

På hösten visas tre mediekonstverk ur Saastamoinenstiftelsens samlingar. Verken röstas fram av publiken. Publiken kan rösta ända till den 31 juli. Röstningen har stängt. Det nya programmet festas på vernissage på Espoo-dagen den 25.8. från kl. 18 framåt.