Mether-Borgströmin teoksia etsitään | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

Mether-Borgströmin teoksia etsitään

02.11.2016


EMMA - Espoon modernin taiteen museo kartoittaa laajaa näyttelyä sekä tutkimusta varten yksityiskokoelmissa olevia Ernst Mether-Borgströmin (1917-1996) teoksia.

Mether-Borgström oli yksi suomalaisen abstraktin taiteen uranuurtajista, mutta hänen varhaisempaan tuotantoonsa kuuluu myös esittäviä aiheita. Näyttely esittelee Mether-Borgströmin graafikkona, taidemaalarina ja kuvanveistäjänä. Taiteilijan ensiesiintyminen tapahtui Nuorten näyttelyssä Helsingin Taidehallissa 1941. Sen jälkeen hänen teoksiaan oli esillä kymmenissä näyttelyissä kotimaassa ja ulkomailla. Mether-Borgströmin teoksia on keskeisissä kotimaisissa kokoelmissa ja ulkomailla mm. MoMA:ssa New Yorkissa, Pietarin Eremitaasissa ja Tukholmassa National Museumissa.

EMMAn näyttely on jatkoa museon omalle, suomalaisen modernismin klassikoita esittelevälle näyttelysarjalle, jossa aikaisemmin on nähty mm. Tapio Wirkkalan, Birger Kaipiaisen, Anitra Lucanderin, Lars-Gunnar Nordströmin ja Rut Brykin näyttelyt. Näyttelyn yhteydessä ilmestyy laaja taiteilijan tuotantoa esittelevä kirja.
 
 
Teoksiin liittyvät yhteydenotot osoitetaan amanuenssi Hanna Mamia-Waltherille, hanna.mamia-walther@espoo.fi, p. 043 826 7349