Julkaisun tekoa | EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum

EMMA – Esbo moderna konstmuseum är ett av de största museerna i Finland.

Julkaisun tekoa

 

Kosketus -kokoelmanäyttelyn loppukiri alkaa olla lähellä. Alle kahden kuukauden päästä näyttely on kokonaisuudessaan valmis! Liki kaksivuotinen projekti saa vihdoin päätöksensä.

Tällä hetkellä omalla työpöydälläni kiireisin työtehtävä on näyttelyyn liittyvän pienen julkaisun näyttelykumppanin tekstien toimittaminen. Julkaisu on valmis kolmannen näyttelyosan avautuessa 18.11.2015.
 
Päätimme työryhmässä, että julkaisussa toisimme ilmi kokemuksia teoksista erilaisista näkökulmista. Monesti teoksista kertovat tekstit ovat taiteilija- tai sisältölähtöisiä. Tällä kertaa halusimme muistuttaa siitä, että näkökulmia voi olla monia. Ei ole vain yhtä tapaa katsoa teosta. Näin ollen pyysimme tekstejä museoammattilaisilta oman talomme sisältä, eri alan asiantuntijoilta, kävijöiltä ja taiteilijoilta.

Kun viime viikolla sain tekstit, yllätyin positiivisesti. En arvannutkaan, että teksteistä tulisi niin mainioita ja tämä toi lisää innostusta työhöni. Ajattelin, että tästä tulee tosi hyvä! Samaa mieltä oli kollegani Emilia, jonka kanssa toimitamme näyttelykumppania.

Olemme viettäneet Emilian kanssa intensiivisiä päiviä tekstejä läpikäyden. Paljon on vielä tehtävää ennen kuin julkaisu saadaan teidän luettavaksi. Toivon kuitenkin, että näkökulmat innostavat katsomaan teoksia eri tavoilla. Kaikki näkökulmat ovat sallittuja!
 
 
Näyttelyprojektin vetäjä Eeva Ilveskoski
 
 
Tässä vielä pieni ennakkonäyte tulevasta julkaisusta. Sen on kirjoittanut valokuvaaja Ella Tommila:
 
Anne-Karin Furunes: Sara
 
Asetan kameran näyttelytilaan, teoksen Sara eteen. Teos on silmää hämäävä. Ei tarvitse mennä pitkän etäisyyden päähän, kun kameran etsimen läpi katsoessa teos näyttää jo aivan valokuvalta.
 
Naisen mystiset kasvot muodostuvat valokuvan tapaan pienistä palasista. Kokonaisuus muodostuu rei´istä samaan tapaan kuin valokuva muodostuu vieri vieressä olevista pikseleistä.
 
Kuvankäsittelyssä huomaan kuvan väreilevän ja tekevän pientä aaltoilevaa liikettä ruudullani. Teos harhauttaa silmiämme, mutta se hämää myös koneita. Jopa tietokoneeni miettii, mitä tässä kuvassa tapahtuu ja miten sen voisi näyttää.