Outi Pieskin palkintonäyttely on avautunut! | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Outi Pieskin palkintonäyttely on avautunut!

Outi Pieskin palkintonäyttely Čuolmmadit on nyt avautunut! Näyttelyn nimi on pohjoissaamea ja se tarkoittaa suomeksi ”solmia useita solmuja”. Nimi viittaa paitsi näyttelytilan vallanneeseen, langoista solmittuun tilateokseen myös saamenkäsityön tekniikoihin, joita Pieski hyödyntää useissa teoksissaan. Saamelaiseen käsityöperinteeseen liittyvien muotojen, värien ja menetelmien käyttö edellyttää kolonisaation myötä unohdettujen taitojen opettelua sekä mahdollistaa oman kulttuurin tutkimisen ja eläväksi tekemisen.

Näyttely on osa taiteilijan vuonna 2017 Suomen Taideakatemialta saamaa palkintoa.

Lue lisää näyttelystä.

Kuva: Ari Karttunen / EMMA