Suomen Taideakatemian palkintonäyttely: Outi Pieski | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Suomen Taideakatemian palkintonäyttely: Outi Pieski

12.09.2018 - 06.01.2019

 

Suomen Taideakatemian palkintonäyttely esittelee kuvataiteilija Outi Pieskin (s.1973) erityistä, ainutlaatuista ja ajankohtaista taidetta.

Pieskin saamelaiskulttuurista ammentava tuotanto kantaa tärkeitä ajankohtaisia sisältöjä taiteen monitulkintaisella kielellä. Hänen taiteensa nostaa esille vähemmistökulttuurin asiaa leikitellen saamelaiseen käsityöperinteeseen liittyvillä väreillä, muodoilla ja menetelmillä sekä viittauksilla pohjoisen valoon ja maisemaan. Pieskin teoksissa nämä elementit saavat myös aivan uusia, alkuperästään irtoavia assosiaatioita. Taiteilijan maalaukset sekä kookkaat ja materiaalisesti runsaat tilainstallaatiot huokuvat keveyttä, herkkyyttä ja aineettomuutta. Pieskin kolorismi ja tilallisuus ovat vahvasti katsojia luokseen houkuttelevia.

Suomen Taideakatemian palkinto myönnetään hyvässä luomisvireessä olevalle suomalaiselle taiteilijalle, jonka tuotanto ansaitsee laajempaa näkyvyyttä ja tunnettuutta. Tärkeänä kriteerinä pidetään myös palkittavan taiteilijan kansainvälistä kiinnostavuutta. Palkintoon kuuluu näyttely EMMAssa ja taiteilijajulkaisu. Aiempia palkinnon saaneita ovat Tuomas A. Laitinen vuonna 2013 ja vuonna 2015 Camilla Vuorenmaa.