Ote / Näkökulmia | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Ote / Näkökulmia

19.12.2015 - 31.01.2016
Ote-näyttelyn kuratoivat ja tuottavat Aalto-yliopiston CuMMA-maisteriopiskelijat. 

Näyttelyssä on esillä Tyko Sallisen maalaus Piruntanssi vuodelta 1919. Esittämällä Saastamoisen säätiön kokoelmasta vain yhden teoksen yleisön katse kiinnitetään paitsi teokseen ja katsomiskokemukseen myös museotilaan.
 
Yhden teoksen kokoelmanäyttely EMMAn Areenassa haastaa perinteisen tavan esittää modernistista taidetta museotilassa ja kokea taidekokoelma kokonaisuutena. Muokkaamalla perinteistä näyttelytilaa, ns. valkoista kuutiota, valon ja äänen avulla, huomio kiinnittyy museoarkkitehtuuriin ja kokemuksen fyysisiin puitteisiin. 
 
Teos on ripustettu keskelle näyttelytilaa, sen keskipisteeksi. Samalla maalauksen ympärille jää tyhjä tila, joka täyttyy yleisön läsnäololla, liikkeellä ja äänellä. Yleisö kutsutaan osallistumaan näyttelyn oheisohjelmistoon ja kokeilemaan erilaisia tapoja olla teoksen kanssa. Tanssi tai illallinen teoksen kanssa samassa tilassa venyttää näyttelykokemusta ja testaa museotilalle useimmiten asetettuja rajoituksia. Näyttelyvierailusta saattaa tulee sosiaalinen tilanne, muiden näyttelyvieraiden, tuttujen ja tuntemattomien, tai näyttelyvalvojien kanssa jaettu kokemus. 

Tutustu näyttelyn ohjelmaan


Areena
Areena on EMMAn näyttelytila, jonka tavoitteena on tarjota pysyvä esitystila kokeelliselle, paikkasidonnaiselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle taiteelle sekä erilaisille yhteistyöprojekteille ja interventioille. Areena tarjoaa EMMAlle mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä aktiivisten kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten ja etabloituneiden taiteilijoiden sekä säätiöiden ja muiden organisaatioiden kanssa.