EMMAN BMW ART CARS -NÄYTTELYSSÄ YHDISTYVÄT KUVATAIDE JA HUIPPUMUOTOILU | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAN BMW ART CARS -NÄYTTELYSSÄ YHDISTYVÄT KUVATAIDE JA HUIPPUMUOTOILU

30.08.2012
EMMA - Espoon modernin taiteen museon toinen World Design Capital Helsinki 2012 - vuoden näyttely esittelee ensimmäistä kertaa Suomessa BMW Art Cars -kokoelman uniikkeja taideautoja. Oman vuosikymmenensä huippuunsa viritettyä tekniikkaa ja muotoilua edustavat autot on annettu kuvataiteilijoiden käsiin, jotka puolestaan ovat muokanneet niistä omalle taiteelleen tunnusomaisia taideteoksia.
 
BMW Art Cars näyttelyn taiteilijat ovat Alexander Calder, Frank Stella, Andy Warhol, Ken Done, Michael Jagamara Nelson ja Sandro Chia.
 
BMW Art Cars -taideautot on harvinainen kokoelma liikkuvia veistoksia. Yksi mielenkiintoisimmista EMMAan saapuvista autoista on Alexander Calderin vuonna 1975 luoma auto, josta koko taidekokoelma sai alkunsa: Ranskalainen kilpa-ajaja ja suuri kuvataiteen ystävä Hervé Poulain houkutteli ystävänsä, yhdysvaltalaisen taiteilija Alexander Calderin suunnittelemaan hänelle auton. Kaksikko löysi hankkeelleen mesenaatin BMW Motorsportsista, joka valmisti Type 3.0 CSL kilpa-auton Calderille muokattavaksi. Liikkuva auto oli Calderille hyvin luonteva kohde, sillä kuvanveistäjä on tunnettu paitsi kookkaista abstrakteista veistoksistaan, myös liikkuvista mobileista. Calder käytti taiteessaan hyväksi sekä ilmavirtojen suomaa hentoa liikettä että moottoreita. Calderin taideauto toistaa hänen elämäniloiselle taiteelleen tyypillisiä perusvärejä, sinistä, keltaista ja punaista. Samoja värejä löytää mm. Tukholman Moderna Museetin pihalla olevista veistoksista. Suomessa Calderin näyttely nähtiin taidemesenaatti Maire Gullichsenin järjestämänä vuonna 1937 Galleria Artekissa.
 
1900-luvun tunnetuimpiin taiteilijoihin lukeutuva Andy Warhol hyödynsi taiteessaan kaupallista visuaalista maailmaa ja haastoi aikakautensa pohtimaan, missä kulkee kuvataiteen ja muun populaarin visuaalisuuden raja. Warholin on helppo kuvitella innostuneen auton maalaamisesta, sillä häntä kiinnostivat teollisesti tuotetut maalivärit, kaikille tutut arkipäiväiset esineet ja asiat. Warhol oli ensimmäinen, joka ei pelkästään suunnitellut, vaan myös maalasi itse taideautonsa vuonna 1979.
 
Ajallisesti Calderin ja Warholin väliin sijoittuva Frank Stellan vuonna 1976 toteuttama auto on kuvioitu teknisessä piirustuksessa käytettävillä sapluunoilla. Vuonna 1989 kaksi australialaistaiteilijaa toteutti omat näkemyksensä automuotoilun ja kuvataiteen liitosta. Aboriginaaleihin kuuluva Michael Jagamara Nelson ammensi heimonsa kulttuuriperinnöstä ainekset taiteelliseen toteutukseensa. Ken Donen papukaijan ja papukaijakalan inspiroima auto näyttää paikoillaankin siltä kuin olisi liikkeessä. Tuorein EMMAssa nähtävä BMW Art Car on italialaisen nykytaiteilijan Sandro Chian vuonna 1992 maalaama auto. Chian teos muodostaa kasvot, jotka puolestaan muodostuvat monista pienemmistä kasvoista.
 
BMW Art Cars -kokoelma koostuu kaikkiaan 17 kansainvälisesti arvostetun taitelijan töistä. EMMAssa nähtävien autojen lisäksi kokoelman taiteilijoita ovat Roy Lichtenstein, Ernst Fuchs, Robert Rauschenberg, Matazo Kayama, César Manrique, A.R. Penck, Esther Mahlangu, David Hockney, Jenny Holzer, Olafur Eliasson ja Jeff Koons.
 
Näyttelyn alkajaisiksi WeeGeellä on 9.9. saakka esillä myös automuotoilijoiden työssään käyttämä luonnollista kokoa oleva auton savimalli ”Mobile design studio”. Muotoilu on ollut tärkeä osa autoteollisuutta sen synnystä saakka. Autoteollisuus onkin kautta historiansa edustanut muotoilun kannalta keskeistä ja innovatiivista teollisuuden alaa. Automuotoilussa itse muodon antoon yhdistyy aerodynaamisuus, turvallisuus, käyttömukavuus ja yhä enemmän teknologia. BMWn päämuotoilija Adrian Van Hooydonk ennustaakin autoja kontrolloitavan tulevaisuudessa yhä enemmän äänellä, eleillä ja kosketusnäytöillä, mikä tulee muuttamaan automuotoilua jälleen radikaalisti.
 
BMW Art Car -kokoelma kiertää erilaisia design-tapahtumia ja taidenäyttelyitä ympäri maailmaa. Kokoelman teoksia on ollut esimerkiksi esillä Louvressa ja Guggenheim-museoissa New Yorkissa ja Bilbaossa. Ensi kertaa Suomeen saapuva Art Cars -kokoelma tulee suoraan Lontoon olympialaisista.
 
BMW Art Cars EMMAssa 1.9.–31.10. 2012
 
Näyttelyyn liittyvä oheisohjelmisto
 
AVOIMET PAJAT VIIKONLOPPUISIN
LA 1.9. klo 14-16
LA 15.9. klo 14-16
SU 30.9. Taideralli-tapahtumassa useita erilaisia pajoja.
LA 6.10. klo 14-16
LA 27.10. klo 14-16
Väriviritys! Toteuta oma taideauto-avaimenperä Art Carsien hengessä.
 
BMW-TUUNAAMO ILME-PAJASSA
30.9.-31.10.2012
Tule tuunaamaan oma BMW Art Car -mallisi ja virittäytymään tunnelmaan!
 
TAIDERALLI
30.9.2012 klo 11-16
Koko perheen tapahtumapäivä.
Avoimia pajoja, pikkuautojen vaihtopiste, leikkiautoja ja ihan oikeita autoja sekä paljon muuta
katsottavaa ja koettavaa.
 
Tarkemmat tiedot näyttelyyn saapuvista BMW Art Car -autoista:
 
Alexander Calder, 1975
Ensimmäinen BMW Art Car syntyi vuonna 1975, kun taitelija Alexander Calder uudisti BMW 3.0 CSL-mallin ulkoasun. BMW Art Car oli yksi Calderin viimeisistä teoksistaan ennen hänen kuolemaansa ja samalla yksi hänen mielenkiintoisimmista töistään: uudistaessaan oikean kilpa-auton ulkoasun, Calder sai mahdollisuuden leikkiä värien ja liikkuvan muodon kanssa aivan uudella tavalla. Calderin BMW Art Car osallistui vuonna 1975 legendaariseen 24-tunnin Le Mans – kilpailuun. 
 
Frank Stella, 1976
Newyorkilaistaitelija Frank Stella ei ainoastaan muunna ideoitansa eri medioiksi hyvin monipuolisesti, vaan hän on myös intohimoinen moottoriurheilun ystävä. Tästä syystä hän oli sitäkin päättäväisempi onnistumaan, kun hän otti tehtäväkseen BMW Art Car -projektin vuonna 1976. Stellan BMW Coupé osallistui Le Mans –kilpailuun vuonna 1976.
 
Andy Warhol, 1979
Andy Warhol on nykyään lähes synonyymi pop-taiteelle. Warholin taidekäsitys huomioiden, auto liikkuvana taideteoksena on enemmän tyypillinen kuin epätavallinen taideobjekti. Aikoinaan Warhol julisti keittotölkit taideteoksiksi ja ehdotti sulkemaan kokonaisen tavaratalon säilyttääkseen sen museona jälkipolville. Tekniikan ja vapaan taiteellisen ilmaisun yhdistämisessä hän ei kokenut mitään ristiriitaa. Niinpä hänen studiostaan tulikin "tehdas", ja siten hienostuneen taiteen ja jokapäiväisen elämän kahtiajako lähes poistui. Warhol perusteli suunnittelemansa BMW Art Car -auton kaarevia väripintoja seuraavasti: "Yritin kuvata nopeutta kuvallisesti. Jos auto liikkuu todella nopeasti, kaikki linjat ja värit ovat epäselvät." Warholin BMW Art Car osallistui Le Mans –kilpailuun vuonna 1979.
 
Ken Done, 1989
Taitelija Ken Donen käyttämät voimakkaat värit ja siveltimenvedot maalauksissaan, heijastavat hänen kotimaansa, Australian tyypillisiä kasvoja - maisemia, eläinkuntaa, rantoja ja puutarhoja. Tutustuttuaan vaikuttavaan BMW Art Car –kokoelmaan, jonka hänen kuuluisat edeltäjänsä olivat tuottaneet, Done koki BMW kilpa-auton ulkoasun uudistuksen valtavana haasteena ja suurena kohteliaisuutena. Donella oli selviä ideoita aivan ensi hetkestä saakka siitä miten hän toteuttaisi oman BMW Art Car -auton. Hän halusi ilmaista suurta kiinnostustaan BMW M3:sta kohtaan, joka merkitsi hänelle sekä nopeutta että korkeaa suorituskykyä. Samalla ulkoasun tuli kuitenkin kuvastaa tyypillistä australialaisuutta. "Olen maalannut papukaijoja ja papukaijakaloja. Molemmat ovat kauniita ja pystyvät liikkumaan mahtavilla nopeuksilla. Halusin että minun BMW Art Car -mallini ilmaisi samoja ominaisuuksia", Done kertoo.
 
Michael Jagamara Nelson, 1989
Taiteilija Michael Jagamara Nelson kuuluu Australian Warlpiri heimoon ja varttui perinteisestä aboriginaali elämäntapaa noudattaen. Nelsonin isoisä opetti hänelle Australian Papunya -yhteisöön kuuluneiden esi-isiensä maalaustekniikoita. Nelsonin suunniteltavakseen saama BMW oli musta M3- kilpamalli. Seitsemän päivän väsymätön työn tulos oli Papunya- taiteen mestariteos. Geometriset muodot ja kuviot näyttävät petollisen abstrakteilta, mutta Australian mytologiaa tuntevat voivat tunnistaa niistä kenguruita, emuja, muurahaisia ja opossumeja.
 
Sandro Chia, 1992
Taitelija Sandro Chia syntyi vuonna 1946 Firenzessä. Viettäessään lapsuuttaan upeassa renessanssin kaupungissa, hän perehtyi hienoihin taideteoksiin rennolla ja lähes leikkisällä tavalla. Vuoteen 1982 mennessä hänen omat teoksensa olivat esillä Guggenheim-museossa New Yorkissa ja myöhemmin näyttelyissä ympäri maailmaa. Lapsena Chia maalasi graffiteja autoihin, mutta hänen asenteensa muuttui ajan myötä: "Autot ovat haluttua omaisuutta yhteiskunnassa", Chia pohti, "ja kaikkien silmät liimautuvat niihin. Ihmiset katsovat tarkasti autoja. Maalamassani autossa olen heijastanut ihmisten katseen. Kuin peili, se kohtaa ne ihmiset, jotka katsovat sitä."
 
Salasana lehdistökuvat-kansioon: emmamuseum
 
Lisätietoja:
EMMA, johtaja Pilvi Kalhama, p. 040 533 4070
BMW Suomi, markkinointipäällikkö Petteri Mesikämmen, p. 09 6137 4245
BMW Suomi, viestintäpäällikkö Henri Jantunen, p. 09 6137 4217
 
BMW on World Design Capital Helsinki 2012 -pääyhteistyökumppani
 
Muotoilulla on hyvin vahva jalansija BMW:n historiassa ja tulevaisuudessa. Merkin menestys ei ole koskaan perustunut vain tekniseen osaamiseen, vaan ennen kaikkea kykyyn puhutella ihmisiä myös tunteiden kautta. Osana tätä vahvaa jatkumoa BMW Suomi toimii World Design Capital Helsinki 2012 -pääyhteistyökumppanina.