Tarja Talvitie EMMAn kokoelmaintendentiksi | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Tarja Talvitie EMMAn kokoelmaintendentiksi

20.09.2011

FM Tarja Talvitie (s. 1956) on nimitetty EMMA - Espoon modernin taiteen museon kokoelmaintendentiksi. Tehtävä on EMMAssa uusi.

Ilmajoelta kotoisin oleva Talvitie siirtyy EMMAan Kuopion taidemuseon intendentin tehtävästä, jota hän hoiti vuodesta 2005 saakka. Pitkällä taidemuseourallaan Talvitie on työskennellyt taidekokoelmien ja -näyttelyiden parissa mm. Mikkelissä, Lappeenrannassa ja Vaasassa sekä Kuopiossa taidemuseon ohella Victor Barsokevitch-valokuvakeskuksessa. Kuopiossa Talvitie työskenteli myös nykyisin EMMAan talletetun Saastamoisen säätön taidekokoelman kanssa, lisäksi hän on kirjoittanut alan julkaisuihin, toiminut läänintaiteilijana ja osallistunut lukuisiin taideprojekteihin.

Kokoelmaintendentin tehtävään kuuluu vastuu kokoelmatoiminnasta sekä sen kehittämisestä. EMMAlla on Saastamoisen säätiön taidekokoelman lisäksi hallussaan 7 muuta kokoelmaa, joista suurin on EMMAn oma taidekokoelma.

- Viime vuosina olen tehnyt niin paljon näyttelyitä todella tiukalla aikataululla, että nautin päästä intensiivisesti keskittymään kokoelmatyöhön. Kokoelmia ei aina arvosteta niin paljon kuin pitäisi, museoista puhuttaessa ne ovat koko toiminnan ydin, Talvitie sanoo.

Lisätietoja:
Tarja Talvitie p. 043-8246 224, tarja.talvitie@espoo.fi