EMMA Shopin ihanat asiakkaat | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMA Shopin ihanat asiakkaat

Työni pikkuisessa EMMA Shopissa vaihtelee päivästä toiseen. Vaikka olenkin EMMAn palkkalistoilla, koen itseni yksityisyrittäjäksi. Hoidan tuotetilauksia, postituksia, myyntiä, tuotesuunnittelua, verkkokauppaa, varastonhoitoa ja ennenkaikkea asiakaspalvelua. Tässä työssä on ehdottoman tärkeää tuntea asiakkaat ja kuulla heiltä suoraa palautetta.  Niin kliseiseltä se kuulostaakiin, niin asiakkaat ovat tämän työn suola. Sen sain taas jälleen kerran todeta tässä taannoin.

Viime kevät oli EMMA Shopissa Miró-henkinen, pöydät pursuivat Miró-tuotteita Espanjasta ja asiakkaita kiinnostivat niin nokkamukit kuin sushi-lautaset. Suomalaisten lisäksi EMMA sai vieraakseen ulkomaalaisia asiakkaita. Yksi näistä oli Linda Belgiasta. Linda oli kovin kiinnostunut meidän isosta Miró-katujulisteesta.Hän kuitenkin pohti pitkään julisteen ostamista á 10,00 €, koska oli epävarma miten Finnair suhtautuisi  niin isokokokoisen julistetötterön kuljettamiseen. Lopulta lupasin, että lahjoitan hänelle julisteen yhdellä ehdolla: Hän yrittäisi viedä sen lentokoneella kotiinsa ja kertoisi sitten miten kävi. Lindahan suostui. Ja minä olin hyvilläni tästä kokeilusta, sillä sen jälkeen tietäisin voivatko asiakkaat kuljettaa pitkää julistetta koneessa. Meni muutama viikko ja sähköpostiini tipahti viesti Lindalta. Finnairin henkilökunta oli tehnyt tiukkoja kysymyksiä ja Linda oli kertonut heille koko tarinan. He olivat nauraneet  tarinalle ja toivottaneet julisteen tervetulleeksi koneeseen.

EMMAn mainosjuliste koristaa nyt erään belgialaisen taiteenystävän kotia ja minä mietin milloin pystyisin vastaamaan kutsuun tulla nauttimaan belgialaista olutta ja suklaata:-)

Teen työssäni myös pieniä somistuksia joista yksi on Tapiolan Sokoksen ikkunassa. Viime keväänä ikkunassa napittivat ihanat Van Gogh, Klimt ja Tolouse-Lautrec taidenallet ja EMMAn Afrikka-näyttelyn julisteet. Olin jo ajatellut tekeväni turhaa mainontaa, mutta eräänä päivänä shoppiin tuli asiakkaaksi mies, joka kertoi nalleista tarinan. He olivat pienen tyttärensä kanssa  aina ohikulkiessa ihailleet taidenalleja ja tytölle olikin ostettu jossain vaiheessa yksi kolmesta nallesta. Taas jälleen ikkunaostoksilla olleessaan, he huomasivat nallejen hävinneen. Tyttö tätä tietysti kovasti ihmetteli ja isä keksi, että nallethan olivat lähteneet Ruotsiin, emmekä näkisi niitä enää koskaan.  Meni aikaa ja perheelle tuli matka Tukholmaan ja tyttö muisti, että nyt hän näkisi viimeinkin nallet. Niinpä isä tuli ostoksille EMMA shoppiin ja osti mukaansa 2 muuta nallea.

Nähdään EMMA Shopissa!

Kirjoittaja on EMMA Shopin museokaupanhoitaja

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi (ei varmistettu)

Hauska kirjoitus ja hyvää tekstiä - kiitos! :)

Lisää uusi kommentti