Mitä kukin näkee | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Mitä kukin näkee

Erä emmalaisia vieraili eilen kulttuuripääkaupunki Turun pääkallonpaikalla Logomossa. Hieno ja eläväinen paikka, missä rosoinen miljöö ja ratapiha luovat mainion taustan sisällölle. Tom of Finlandin näyttelyssä, jonka pääosassa on tiedätte-kyllä-mikä, tuli mieleeni muutaman viikon takainen puhelu, joka liittyi samaiseen elimeen.

Viidennen luokan opettaja soitti EMMAan huolestuneena. Hän kun oli aikeissa tuoda luokkansa katsomaan Joan Mirón näyttelyä, mutta erään oppilaan äidin puhelu sai hänet epäröimään.  Äiti oli näyttelyn jo nähnyt, ja hän kyseenalaisti sen sopivuuden lapsille, koska Mirón taide sisältää aivan liikaa fallossymboleita!

Lukija varmastikin osaa kuvitella silmissään kuvia Mirón teoksista, jotka ovat järjestäen ja varsinkin EMMAn näyttelyssä hyvin abstrakteja. Ehkä ja epäilemättä Miró on teräviä ulokkeita tehdessään pohtinut juuri mieskuntoa, mutta vaatii rikasta mielikuvitusta, että saa abstraktit muodot näyttämään jonkun silmille sopimattomilta.

Onneksi valistunut ja fiksu opettaja päätti puhelun päättyessä pysyä suunnitelmassaan ja tuoda luokkansa EMMAan. En usko, että hän katui.  

 

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö.

Lisää uusi kommentti