Kutsu Kim Simonssonin teoksen julkistamistilaisuuteen Tapiolan metroasemalle | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Kutsu Kim Simonssonin teoksen julkistamistilaisuuteen Tapiolan metroasemalle

04.09.2017


EMMA - Espoon modernin taiteen museo kutsuu lehdistön edustajat julkistamistilaisuuteen, jossa paljastetaan Kim Simonssonin Emma jättää jäljen -teos tiistaina 19.9. klo 15 Tapiolan metroaseman laiturihalliin.

EMMAn tuotamalla uudella julkisella taideteoksella on keskeinen rooli asemalla, ja sillä on suunniteltu tilojen arkkitehtonisen ilmeen kanssa kokonaisuudeksi. Teos saa myös digitaalisia olomuotoja, mikä poikkeaa perinteisestä, paikkasidonnaisesta julkisesta taideteoksesta.

Emma jättää jäljen -teoksen julkistustilaisuus
Tiistaina 19.9. klo 15-16.

Tapiolan metroaseman laiturihalli. Sisäänkäynti Sammonsillalta osoitteesta Länsituulenkuja 1-3.

Ilmoittautumiset: http://bit.ly/simonsson_julkistus_tapiola

Puheet
Jukka Mäkelä, Espoon kaupunginjohtaja
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA

Musiikki Kaarlo Karri
Kuohuviinitarjoilu

Lisätietoa teoksesta:
Alunperin Länsimetro Oy:n taidehankkeen koordinaattori Jaakko Niemelä kutsui kuvataiteilija Kim Simonssonin suunnittelemaan teosehdotusta Tapiolan asemalle. Tapiolan aseman arkkitehtuuria luonnehtii valkoisuus, joten valkoisista keramiikkaveistoksista tunnetun taiteilijan valinta kohteeseen oli luonteva. Veistoksen lisäksi teoksen haluttiin laajenevan eri olomuotoihin ja muodostuvan Tapiolan kulttuurikeskittymää ja aseman seutua identifioivaksi tunnukseksi.

Kansainvälisesti katsottuna metroasemien taiteella on suuri merkitys. Niiden avulla on onnistuttu rakentamaan merkittäviä asemaa ja ympäristöä identifioivia esillepanoja, jotka ovat saaneet osakseen julkisuutta sekä tekevät paikoista käyttäjien kannalta viihtyisämpiä.
Simonssonin lopullisen teossuunnitelman valmistuttua hankkeelle kerättiin EMMAn toimesta rahoitus. Hankkeen päätukijat ovat EMMAn lisäksi Espoon kaupunki, Saastamoisen säätiö ja Svenska kulturfonden. Veistos paljastetaan Tapiolan asemalla 19.9. ja on yleisön nähtävillä, kun Länsimetron liikennöinti alkaa. Tapiolan asemalta tulee olemaan EMMAn sijaintipaikkaan näyttelykeskus WeeGeelle matkaa alle puoli kilometriä.

Lisätietoa:
Henna Paunu, kokoelmaintendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum, p. 043 824 6354

Satu Linkola, viestintäjohtaja, Länsimetro Oy
satu.linkola@lansimetro.fi, p. 046 877 3392

EMMA - Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen keskeisimpiin taidemuseoihin. Espoon Tapiolassa sijaitsevan EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. Arkkitehtonisesti vaikuttavassa professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelemassa WeeGee-talossa sijaitsevat EMMAn näyttelytilat ovat pinta-alaltaan Suomen suurimmat. Puhdaslinjainen moderni arkkitehtuuri tukee EMMAn, Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien sekä vaihtuvien näyttelyiden kokemuksellista esittämistä.