NOKIAN LAHJOITUSKOKOELMA | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

NOKIAN LAHJOITUSKOKOELMA

06.06.2017 - 10.09.2017

Nokia on lahjoittanut Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi merkittävän nykytaiteen kokoelman EMMAlle. Teokset tulevat osaksi EMMAn kokoelmaa ja valikoima niistä esitellään 6. kesäkuuta avautuvassa näyttelyssä.

Lahjoituskokoelman teosten teemat liittyvät ihmiseen, tieteeseen, luontoon ja teknologiaan. Monessa teoksessa keskeistä on ihmisen suhde ympäristöön sekä katsomisen ilmiöt. Teokset on toteutettu eri tekniikoilla: mukana on maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, videoteoksia ja installaatioita.

Näyttelyn taiteilijat:
Hans-Christian Berg / Susanne Gottberg / Lei Hong / Richard Human / Anselm Kiefer / Esko Männikkö / Jussi Niva / Tony Oursler / Roxy Paine / Osmo Rauhala / Matthew Ritchie / Fred Tomaselli / John Tremblay / Bill Viola / Qiu Zhijie

Nokia Oyj on suomalainen maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan yhtiö, joka on vuosien varrella kerännyt mittavan taidekokoelman. Kokoelman nykytaiteen teokset ovat olleet sijoitettuna yhtiön silloiseen pääkonttoriin Espoon Keilaniemessä. Lahjoitus käsittää 27 teosta kahdeksaltatoista kansainvälisesti tunnetulta suomalaiselta ja ulkomaiselta taiteilijalta. He ovat luoneet uraa samaan aikaan kun Nokia kasvoi, 1990-luvun puolivälistä alkaen.

AREENA

Areena on EMMAn pysyvä esitystila kokeelliselle, paikkasidonnaiselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle taiteelle sekä erilaisille yhteistyöprojekteille ja interventioille. Areena tarjoaa EMMAlle mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä aktiivisten kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten ja etabloituneiden taiteilijoiden sekä säätiöiden ja muiden organisaatioiden kanssa.