Ajankohtaista | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Ajankohtaista

Hanna Haaslahti, Simulation Box, 2001, mediataide, Kuva: Yehia Eweis / EMMA

HANNA HAASLAHTI / SIMULATION BOX / alkaen 12.10.2016-, Näyttelykeskus WeeGeen pääsisäänkäynti

Hanna Haaslahden Simulation Box sijoittuu Näyttelykeskus WeeGeen sisäänkäynnin viereen ulkotilaan ja on kaikkien vapaasti kokeiltavissa. Teos on interaktiivinen ja käytettävissä pimeään aikaan.

Teos on osa Saastamoisen säätiön taidekokoelmaa esittelevää Kosketus-näyttelyä, joka näin levittäytyy myös ulkotilaan. Kosketus-näyttely käsittelee ihmisyyttä ja esittelee taidetta, jossa inhimilliset kokemukset ovat keskiössä. Simulation Box mahdollistaa katsojan tulemisen osaksi teoksen todellisuutta virtuaalisesti. Katsominen muuttuu kädellä tavoitteluksi, tarpeeksi koskettaa, tulla kosketetuksi ja huomatuksi, päästä yhteyteen toisten kanssa. Teos on simulaatio ulkopuolisuudesta, sosiaalisen median takahuoneesta, jossa osallistavan yhteiskunnan sivutuotteena syntyy uudenlaisia hierarkioita ja rajoja.

Simulation Box on tilausteos ja varta vasten toteutettu myös arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnitteleman WeeGee-rakennuksen arkkitehtuuriin sopivaksi. Kyseessä on Saastamoisen säätiön toinen tilausteos, ensimmäisen toteutti kuvataiteilija Markus Kåhre vuosi sitten. Simulation Box -teoksen Hanna Haaslahti on toteuttanut yhdessä Oi Oi Collectiven kanssa ja EMMAn teknisen henkilökunnan avustamana. Saastamoisen säätiön ja EMMAn yhdessä taiteilijoiden kanssa toteuttamat tilausteokset mahdollistavat kokoelman kartuttamisen museon tilat ja tarpeet huomioiden. Samalla museo on mukana uuden taideteoksen syntyprosessissa tuotannollisena osatoteuttajana. Tilausteos on osa EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa.

Simulation Box
2016
Hanna Haaslahti yhdessä Oi Oi Collectiven kanssa
Infrapunasensori & filtteri, tietokone,
videoprojektori, metalli, akryyli, lasi
Simulaatio on päällä joka päivä kello 15-10 pimeänä vuodenaikana.
 

 

Taiteilija Hanna Haaslahti teoksensa äärellä lokakuussa 2016.

Vuorovaikutteinen projisointi heijastuu WeeGee-talon fasadiin.