Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio Rut Bryk -näyttelyn suojelijaksi | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio Rut Bryk -näyttelyn suojelijaksi

14.04.2016

 

EMMA – Espoon modernin taiteen museolla on ilo kertoa, että Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio on lupautunut Rut Bryk - Taikalaatikko -näyttelyn suojelijaksi. Näyttely on esillä EMMA - Espoon modernin taiteen museossa 12.5. - 4.9.2016 Näyttelykeskus WeeGeellä.

Näyttely on Rut Brykin 100-vuotisjuhlanäyttely sekä osa EMMAn 10-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Näyttely esittelee noin 200 teosta, jotka kuuluvat pääosin EMMAan talletettuun Tapio Wirkkala Rut Bryk -säätiön kokoelmaan. Kokoelmateosten lisäksi näyttelyyn saadaan teoksia yksityisistä kokoelmista ja muista museoista.
 
Rut Bryk (1916 – 1999), jonka teosten maailmassa on omaperäisyyttä ja intensiivistä herkkyttä, oli suomalaisen modernin keramiikkataiteen keskeisiä uudistajia. Näyttely jatkaa EMMAn suomalaisen modernistisen kuvataiteen ja designin klassikoita esittelevää sarjaa, jossa on aiemmin nähty mm. Tapio Wirkkalan, Birger Kaipiaisen, Lars-Gunnar Nordströmin ja Anitra Lucanderin näyttelyt.
 
Rut Bryk - Taikalaatikko -näyttelyn kuraattorina on FT, dosentti, kirjailija Harri Kalha, jonka kirjoittaman kirjan EMMA julkaisee näyttelyn yhteydessä. Näyttely jatkaa syksyllä Oulun taidemuseoon. 
 
EMMAn tuottama näyttely ja laaja julkaisu ajoittuvat Rut Brykin ja hänen puolisonsa Tapio Wirkkalan 100-vuotisjuhlavuosiin 2015-2016. Vuonna 2017 EMMAssa avautuu kokonaan uusi Tapio Wirkkala - Rut Bryk -kokoelmaa sekä nykydesignia esittelevä näyttelytila.
 
 
EMMA - Espoon modernin taiteen museo on yksi Suomen merkittävimmistä taidemuseoista. EMMAn näyttelytilat on jaettu Saastamoisen säätiön taidekokoelman sekä vaihtuvien näyttelyiden kesken. EMMAn kokoelma- ja näyttelytoiminta profiloituu kotimaiseen ja kansainväliseen modernismiin, nykytaiteeseen sekä designiin. EMMA sijaitsee Espoon Tapiolassa Näyttelykeskus WeeGeellä.
 
Lisätietoa:

Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama@emma.museum  p. +358 40 533 4070