Tarinoita taiteesta | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Tarinoita taiteesta

EMMAssa lapsiryhmät katsovat ja tutkivat kuvataidetta tekemällä tarinan taideteoksesta. Nämä kaksi tarinaa ovat syntyneet EMMAn leiripäivinä Näyttelykeskus WeeGeen kesäleireillä. Ensimmäinen tarina on Pekka Jylhän teoksesta Luola saaren rannalla ja toinen Anne-Karin Furunesin teoksesta Valaistut hetket I. Tule katsomaan ja keksimään oma tarinasi Kosketuksen taideteoksista!


 
 
Olipa kerran jättiläinen, joka omisti lompakon. Se oli täynnä kristalleja. Mutta varas halusi varastaa kristalleja joka päivä. Eräänä päivänä jättiläinen kaatui ja kaikki kristallit valuivat ulos ja varas varasti aarteen. Jättiläinen yritti ottaa kiinni varasta, mutta jättiläinen ei saanut varasta kiinni, koska siellä oli niin paljon lätäköitä, että jättiläinen kaatui ja sitten kun jättiläinen nousi, se ei enää nähnyt varasta. Samaan aikaan varas kaatui puun juureen ja loukkasi jalkansa. Jättiläinen löysi varkaan ja otti aarteen. Mutta sitten jättiläinen huomasi, että kaikki kristallit oli rikki. Hän muussasi rosvon. Loppu.
Olipa kerran köyhä perhe ja köyhä tyttö. Perheellä ei ollut yhtään rahaa ja ruokaa, ja heidän piti asua teltassa, joka oli tehty puusta. He joutuivat luopumaan tytöstään ja tavaroistaan. Tyttö muutti rikkaaseen perheeseen, mutta oli surullinen, koska häntä kohdeltiin huonosti ja hän kaipasi omaa perhettään. Onneksi hänellä oli sentään kunnon katto päänsä päällä ja hän sai käydä koulua, mutta koulussa hänellä ei ollut yhtään ystävää. Mutta eräänä päivänä hän löysi ystävän. Hän oli yksin koulun takapihalla, kun hän oli huomannut henkilön seisomassa seinällä. Hän sanoi ”Kuka sinä olet?”. Sitten se kaveri antoi tytölle vähän rahaa, että hän voi ostaa ruokaa. Sitten tyttö meni nakkikioskille ostamaan tupla hot dogin. Hän kertoi kaverilleen, että häntä kohdellaan kotona kuin piikaa ja sitten tyttö muutti oikean perheen luokse takaisin. Hänen vanhempansa olivat iloisia, kun he saivat oman lapsensa takaisin. Heillä sujui nyt hyvin, koska he olivat perustaneet käsityöpuodin. Tyttö oli hyvin iloinen, koska pääsi oman perheensä luokse.

 
 

Emilia Laine
Museolehtori

Kuvaajat: Ella Tommila ja Ari Karttunen