RIPUSTUSTYÖMAAN ARKEA JA JUHLAA | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

RIPUSTUSTYÖMAAN ARKEA JA JUHLAA

Maaliskuu oli kokoelmanäyttelyn toisen osan ripustamisen aikaa. Hyvä aikataulutus ja töiden ennalta suunnittelu toimi ja Agora valmistui kolmessa viikossa. Isossa museossa on aina meneillään monta projektia samaan aikaan, joten tekniikan tiimi kävi välillä purkamassa Areenan näyttelyn, avusti seuraavaa taiteilijaa rakentamaan uuden ja sai hoidettua monta äkillistä työtehtävää, joita ilmeni päivittäin.

Projektiryhmän jokainen jäsen on tärkeä: projektin vetäjällä on kokonaisuus ja koordinointi hallussaan, yleisötyön näkökulmat huomioidaan alusta asti suunnittelussa ja käydään jatkuvaa keskustelua tulevan oheisohjelmiston ideoista, konservointi tarkastaa lähtevät ja tilalle tulevat teokset ja tekee tarvittavat toimenpiteet sekä osallistuu tarvittaessa ripustustilanteisiin, tekniikka rakentaa ja maalaa mahdolliset uudet tilaratkaisut sekä jalustat ja muun teosten esittämiseen tarvittavan ja ripustaa näyttelyn teokset. Kuraattorina viestin ja keskustelen suunnitelmistani mahdollisimman ajoissa ja riittävästi kaikkien osapuolten kanssa ja teen päätökset ripustustilanteissa.

Juhlaa meille kaikille oli kun pääsimme paperilta seinille ja Agora sai uuden ripustuksen. Ripustuspäiviä juhlisti myös Eve Alhon luotsaama musiikkileikkikoulu Juvenalian porukka, jonka ”Porsaita äidin oomme kaikki” kuului joskus aamuisin Agoralle saakka, mistäpä muualta kuin Harro Koskisen Sikaperheen ääreltä EMMAn Pop Art Design –näyttelystä.

Alla kuvia EMMAn Agoran työmaalta maaliskuussa 2015.

 
 


 


 


 

 

 

Näyttelyn kuraattori
Päivi Karttunen
Saastamoisen säätiö

Kuvat:
Päivi Karttunen
Hanni Isola