Konservointiakvaario | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Konservointiakvaario


Konservaattori Suvi Kervinen valmistelee Pop Art Design
-näyttelyyn tulevaa Césarin Le grand pouce -veistosta.

 

Mitä taideteoksille tehdään ennen kuin ne tulevat esille Kosketus-näyttelyyn?


Taideteoksen matkasta museossa huolehtivat mm. konservaattorit. Heidän työtään on taideteosten säilyttäminen siten, että ne ovat esitettävissä tulevaisuudenkin yleisölle. Säilyttämisen päämääränä on paitsi teoksen fyysinen säilyminen - taiteilijan tarkoittamassa muodossa - niin myös teokseen sisältyvien merkitysten ja tiedon säilyttäminen.

Työtä tehdään monin tavoin, mutta toimenpiteet voidaan jakaa kahteen pääryhmään - ennaltaehkäisevään konservointiin ja aktiivisiin konservointitoimenpiteisiin. Ensimmäisen ryhmään kuuluvia yksityiskohtia olet varmasti huomannut käydessäsi museossa, taideteos on esim. laitettu esille jalustalle tai taideteoksen edessä on kulkua ohjaava nauha. Toiseen ryhmään kuuluvia toimenpiteitä ei oikein kuulukaan erottaa taideteoksista paljaalla silmällä.

Museon tiloissa on konservointitoimenpiteille varattu oma työtila, mutta tämän kevään ajan museokävijöillä mahdollisuus silloin tällöin seurata konservaattoreiden työskentelyä myös näyttelytilassamme.  Konservaattorit dokumentoivat ja tutkivat jokaisen museoon tulevan taideteoksen. Voitkin kevään kuluessa nähdä konservaattoreita työskentelemässä sellaisten taideteosten parissa, jotka tulevat esille mm. toukokuussa Kosketukseen sekä kevään vaihtuviin näyttelyihimme.


Konservointiakvaarion löydät matkalla vaihtuviin näyttelyihimme!


Mikäli olet kiinnostunut lukemaan konservoinnista lisää, löydät lisätietoa täältä: http://www.emma.museum/konservointiEmilia Laine
Museolehtori       


Kuva: Ari Karttunen