Uusi vuosi ja tavoitteena Kosketuksen vaihe II | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Uusi vuosi ja tavoitteena Kosketuksen vaihe II


Uusi vuosi on mielenkiintoa täynnä! Viime marraskuussa avasimme Kosketus-näyttelyn ensimmäisen osan ja nyt lomien jälkeen työt jatkuvat vauhdilla kohti toukokuun toisen vaiheen avaamista. Toukokuun lopulla avaamme kaksi uutta aluetta EMMAn kokoelmapuolen pysyvästä näyttelystä: Agoran ja Gallerioiden uudet ripustukset. Nämä alueet kuratoi Päivi Karttunen Saastamoisen säätiöstä.


Eija-Liisa Ahtilan videoinstallaatio Vaakasuora - Horizontal on esillä 22.2. asti, jonka jälkeen Agoralle ripustetaan taideteoksia, jotka edustavat muun muassa rakenteellista maalausta ja uutta brittimaalausta. Luvassa on teoksia niin suomalaisilta kuin kansainvälisiltäkin taiteilijoilta. Salin vaihtuva näyttely Vesiputoussateenkaari ja muita tapahtumia luonnossa sekä Gallerioiden näyttely sulkeutuvat maaliskuussa, jonka jälkeen Gallerioihin tehdään ripustus teemalla Ihmisyyden arkeologiaa. Näyttelytilan loput osat, Sali ja Veranta, avautuvat marraskuussa 2015.
 

Teosliikenne on valtava, kun näyttelystä poistuu keväällä noin sata teosta säilytystiloihin ja melkein sama määrä uusia teoksia tuodaan uuteen esillepanoon. Teostarkastukset, varastointisuunnitelmat, teosten pakkaaminen ja teosliikenteen organisointi vaativat suunnittelua ja koko projektiryhmän yhteistyötä. Onneksi meillä on hyvä tiimi ja kokemusta yhteisen projektityöskentelyn myötä.
 

Itse ripustuksen lisäksi työn alla ovat mm. näyttelyyn liittyvä julkaisu, yleisötapahtumat, EMMAn mobiilisovellukseen tuleva materiaali, unohtamatta näyttelyyn liittyviä tekstejä. Osa näyttelyn teosta on täysin uutta, osassa voidaan hyödyntää vanhaa tietoa. Sen kuitenkin tiedän jo nyt, että kevät tulee nopeasti ja sen myötä uutukainen näyttelykin.


Eeva Ilveskoski
Projektin vetäjä