Suunnitelmista osallisuuteen | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Suunnitelmista osallisuuteen


 

Osana uuden Kosketus-kokoelmanäyttelyn valmisteluja suunnittelemme siihen liittyvää yleisötyötä. Suunnitelmissa on tälläkin kertaa, että ohjelmisto näkyy monin tavoin museokävijän käynnillä huomioiden erilaisia kohderyhmiä.

Haluamme tarjota museokävijöille helposti toimivia ja eripituisia ohjelmallisia palveluita ja kokonaisuuksia, joita voi varata omalle ryhmälle. Tutuimpia palveluita ovat opastukset ja työpajat. Olemmekin pohtineet mm. miten käsittelemme uudistuvaa kokoelmanäyttelyä EMMAn osallistavan ajatuksen mukaisesti.

Ensimmäisenä palvelupakettina Kosketus-näyttelyyn aloittaa vuoden 2015 alusta EMMAn yhteistyö Suomen luontokeskus Haltian kanssa. Ideana on, että asiakas yhdistää ryhmänsä päiväohjelmaan kaksi Espoon kärkikohdetta. Lisätietoa EMMASta Haltiaan palvelupaketista.  

Jatkamme myös yhteistyötä Aalto yliopiston taiteen laitoksen opinto-ohjelman Curating, Managing and Mediating Art (CuMMA) kanssa. Vuoden 2015 loppupuolella opinto-ohjelman opiskelijat kommentoivat kokoelmanäyttelyämme yleisöä osallistavalla ohjelmalla.

Esittävä taide tulee jatkamaan keskeisessä roolissa ja tulokulmana kuvataiteen maailmaan. Tiedossa on useampia kiinnostavia projekteja ja yhteistyökumppaneita.

Suosittelen seuraamaan EMMAn nettisivuja tulevien rientojen varalle.


Emilia Laine
Museolehtori

Kuva: Ari Karttunen

PS. Jos olet innostunut näkemään ensimmäisten joukossa uudet näyttelymme ja kokemaan makupaloja tulevasta ohjelmasta,
EMMA-klubi voisi olla sinua varten.