Pilvet Unelmahautomossa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Pilvet Unelmahautomossa

08.10.2014 12:48 -- Anonyymi (ei varmistettu)
Kesällä EMMAn Unelmahautomossa vierailijoille annettiin mahdollisuus kirjoittaa unelmansa ylös eräänlaisille ”unelmapilville”. Ajatuksena oli, että kun unelmat kirjoitetaan, niiden toteuttaminenkin voisi olla helpompaa. Pilviä täyttyi runsaasti, jopa tuhatkunta.
Suurin osa unelmoijista oli kouluikäisiä tai nuorempia, mutta joukossa oli myös muutamia aikuisia. Myös muutama ulkomaalainen kävijä oli kirjoittanut oman haaveensa pilveen. Toiveiden tyypit vaihtelivat siis paljolti, koska eri-ikäiset unelmoijat myös unelmoivat eri asioista. Nuorimpien toiveet olivat hyvin yksinkertaisia ja maallisia. He esimerkiksi unelmoivat herkuista ja leluista, kun taas vanhempien toiveet koskivat useasti esimerkiksi onnellisuutta, perhettä, terveyttä sekä vaurautta. Hyvin monet myös unelmoivat kesämökistä tai omasta koirasta.
Joidenkin kohdalla kirjoittaessa annettua ohjetta oli sovellettu varsin vapaasti; joukossa oli mm. runsaasti tervehdyksiä ja eräänlaisia elämäntotuuksia. Useat myös innostuivat kirjoittamaan pilviin idoliensa nimiä.
Johtuen näiden ”unelmapilvien” varsin suuresta määrästä oli niiden lajitteleminen melko työläs prosessi. Onneksi lajittelijoita oli neljä kappaletta, niin työ sujui huomattavasti nopeammin.  Aluksi jaottelimme lappuset kolmeen luokkaan: kuviin, kirjoituksiin, ja koiriin.  (Olimme saaneet vinkin, että niitä tulee olemaan paljon).
Samalla poistimme sinitarrapalaset lappusten kääntöpuolilta. Tähän kului yhteensä 3x4 työtuntia.  Sen tehtyämme  siirryimme hienojakoisempaan jaotteluun, jossa luokat pistettiin sekaisin pienempiin aihepiireihin. Niitä löytyikin lähes kolmekymmentä.
 
Tehneet Kulttuuri-TET:iläiset Aamos, Nelli, Kwan Yui ja Valtteri

Lisää uusi kommentti

Filtered HTML

  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Sallitut HTML-tagit: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.

Plain text

  • HTML-merkintää ei sallita.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.