Brändejä, ilmeitä ja identiteettejä | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Brändejä, ilmeitä ja identiteettejä


 

Kun reilu puoli vuotta sitten sain kertoa aloittavani EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikkönä, muistan arvostamani markkinointikonkarin onnitelleen minua uudesta työstäni ja sanoneen: ”EMMAlla on hyvä brändi”. Nämä sanat saivat minut tuntemaan paitsi ylpeyttä myös nöyryyttä. Tunsin olevani merkittäviltä osin vastuussa siitä, että hän ja lukuisat muut voivat todeta samoin tulevinakin vuosina. Jälkikäteen olen vain harmitellut, kun en tuossa hetkessä ymmärtänyt kysyä häneltä, mitkä asiat olivat vaikuttaneet hänen antamaansa brändiarvioon. Tiesin vain, että hänen arvionsa muodostui kaikista niistä kohtaamisista ja kokemuksista, jotka hän oli kokenut suorassa tai välillisessä yhteydessä EMMAan. Brändi on tunne asiasta, ihmisestä tai vaikkapa EMMAsta.

Miten tämä liittyy Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyn uudistukseen?

Paljonkin.

Saastamoisen säätiöllä on oma brändinsä, ilmeensä ja identiteettinsä. Kokoelmanäyttelyn uudistuksen yhteydessä Saastamoisen säätiö uudistaa myös graafisen ilmeensä, joka jalkautuu vaiheittain EMMAn näyttelytilaan. Yhteinen tehtävämme on luoda yleisöillemme eheä museokokemus, jossa taide on tärkeimmässä roolissa. Taidetta ympäröivien brändien, ilmeiden ja identiteettien tulee toimia museokokemuksen taustalla, lähinnä huomaamattomina opasteina ja museokokemusta tukevina elementteinä. Parhaimmillaan ne voivat toki syventää ja rikastuttaa taidekokemusta, jota tavoittelemme yritysyhteistyötä tehdessämme.

Olemme varmoja siitä, että uudistunut kokoelmanäyttely avautuu marraskuussa sekä EMMAn että Saastamoisen säätiön brändejä rakentavassa ja museokokemusta tukevassa ympäristössä.

EMMA tulee jatkossa panostamaan entistäkin eheämpään museokokemukseen, jossa näyttelytilan eri brändit voivat olla ystäviä keskenään. Silloin ne ovat myös museovierailijan ystäviä.

Suositukseni kirjoitukseni teemaan liittyen:
POP ART DESIGN -näyttely EMMAssa 18.2.2015 alkaen
(Varoitus: Taide saattaa sisältää brändejä)


Esa Takala
EMMAn markkinointi- ja viestintäpäällikkö

Kuva:
Kuvakaappaus Googlen kuvahausta hakusanoilla ”emma museum” - Mitä se kertoo EMMAn brändistä? Mielestäni sen, että EMMAlla on hyvä brändi.