3614 kpl | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

3614 kpl

Kävin kesällä haastattelemassa Juba Tuomolaa syyskuussa aukeavan Viivi&Wagner-näyttelyn tiimoilta. Kylmä hiki kohosi otsalle, kun haastateltava toivoi jutunteon hoituvan nopeasti, koska hän inhoaa haastatteluja.

Noh, oikeasti Juba kertoi rennosti ja rutinoituneesti, ties kuinka monennetta kertaa Suomen suosituimpien sarjakuvahahmojen -ruutuhousuisen viherpiipertäjän ja olueeseen kallellaan olevan sohvaperunasian – synnystä ja teosta.

Enpäs tiennytkään, että se pienellä piirretty numerosarja päivän stripissä on järjestysnumero. Tämän päivän Hesarissa oleva numero 3614 paljastaa Juban piirtäneen jo 3614 Viivi&Wagner-strippiä. Aivan käsittämätön määrä!

Eihän piirtäminen mitään, mutta se ajatusten ja ideoiden metsästys! Juba totesikin sen olevan työtä siinä missä mikä muu tahansa, ideat eivät tule, ne tehdään ja niitä on haettava aistit avoinna jatkuvasti. Päästäkseen sisälle Viivin ajatusmaailmaan Juba tunnusti lukevansa naistenlehtiä. Jostain syystä ajatus artikkeleista ”Näin loihdit räpsyripset”, ”Näin pidät laihdutuspäätöksesi” tai ”Valkoinen raikastaa kerman ja kinuskin” raavaan miehen käsissä huvittaa.

Niin kuin huvittavat Viivin ja Wagnerin stripit. Ne eivät ole vitsejä, vaan niin kovin helposti samaistuttavia tilanteita ja huomioita arkisesta elämästä. Iloksemme ja onneksemme Juballa on taito löytää sellaisia.

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö.

Lisää uusi kommentti