Olli-Pekka Merimaa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Olli-Pekka Merimaa

"En mä osaa oikeastaan ommella ollenkaan. Kuvataiteessa voi tehdä erilailla."

Kierrätyksestä taiteeksi

Taustaltaan ennen muuta piirtäjänä ja maalarina tunnettu Olli-Pekka Merimaa valitsi EMMAn näyttelyyn itselleen uuden ja kokeellisen välineen ja tekniikan: kankaan ja ompelun. Naapureilta, sukulaisilta ja kirpputoreilta hankitut käytetyt kankaat ja vaatteet saivat näin uuden elämän taiteilijan EMMAan toteuttamassa installaatiossa.
 
Merimaa jatkaa Toinen tila –näyttelyn teoksessaan itselleen tärkeän aiheen, ihmishahmon, käsittelyä. Uutena teemana hän on tutkinut muodoltaan mielenkiintoista ja sisällöltään monimerkityksistä pisaraa. Teoksen työnimenä Merimaa on leikillisesti käyttänyt keski-ikäisen miehen kyyneliä tai pöytälaatikkokynäilijän kyyneleitä. Ennen kaikkea teos kuvaa elämän kirjoa iloineen ja suruineen.
 
Olli-Pekka Merimaa (s. 1967) on Porista kotoisin oleva kuvataiteilija, joka työskentelee nykyisin Hyvinkäällä. Hän on valmistunut Imatran taideoppilaitoksesta 1993. Maastrichtin, Akureyryn, Oaxacan ja Berliinin residensseissa 1990- luvulla ja 2000–luvun alussa työskennellyt Merimaa on tehnyt taiteilijan uransa aikana myös hoitoalan töitä. Hän opiskelee parhaillaan lähihoitajaksi. Taiteilijan teoksia on suomalaisten museoiden ja julkisten sekä yksityisten säätiöiden kokoelmissa.