Kaikkien museo – ajatuksia oleskelutilan käytöstä | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Kaikkien museo – ajatuksia oleskelutilan käytöstä

 

Tiesitkö että EMMAan on muuttanut lehmä nimeltä Leku? Valkoruskeat hevoset ovat nimeltään Rusina ja Distiina. Pienempi ruskea varsa on nimetty Auroraksi. Kanat, alias Potkot ja Pot, tepastelevat vihreällä nurmellä seuranaan kukko nimeltä Plupi. Kissoja on kaksi, Ali ja Baba, koiria taas melkoinen liuta, tottelevat nimiä Viuhti, Vauhti, Makkara ja Kirvi.

Ajattelimme, että kevään näyttelyiden rinnalla omakohtaista eläinsuhdetta olisi hyvä pohtia. Mietimme erilaisia tasoja aiheen käsittelyyn. Paikaksi valikoitui toiminnallinen tila, jossa aidon näköisiä pehmoleluja pääsee paijaamaan.
 
Mitä emme tulleet ajatelleeksi, oli se, että museon tilasta saattaisi tulla perheelle toinen olohuone, paikka jossa voi jatkaa edellistä tai aloittaa uuden leikin, kuten ilmeni keskustelusta tyttöjen äidin kanssa. Ilahtua jo ovella kun kadonneeksi luultu Viivi hylje tuleekin takaisin työntekijän kainalossa kaverinsa Wagnerin viereen.
 
Kiitos Lotta 9v, Saara ja Nella 6v. ilahduttavista nimilapuista Ilme-pajan magneettitaululla. Tulisitko sinäkin katsomaan sopiiko annetut nimet eläinkavereille?
 
Ai niin, ja possuja voi kutsua nimellä Pipsu ja Popsu.
 
 

Lisää uusi kommentti