No Ordinary Moments | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

No Ordinary Moments

11.04.2018 - 06.01.2019

EMMAn kokoelmasta kuratoitu kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta sisältävä No Ordinary Moments pohtii näkyvän tai kuvitteellisen, jaetun todellisuuden kerrostumia. Teosten kuvitteellinen, outo maailma irrottautuu arkikokemuksesta ja houkuttelee matkalle kiehtovaan alitajuntaan.

No Ordinary Moments -näyttelyssä nähdään monia museon EMMA-kokoelman tuoreista uushankinnoista, joiden rinnalla mukana on vanhempia teoksia ja vastaanotettuja lahjoituksia. Näyttelyn kuraattorit ovat EMMAn museonjohtaja Pilvi Kalhama ja kokoelmista vastaava intendentti Henna Paunu.

"No Ordinary Moments on ainutlaatuinen tilaisuus tehdä tunnetuksi museon omaa kokoelmaa, jota EMMAssa ei talletuskokoelmien tapaan esitellä pysyvästi. Näyttelyn teokset ovat elämyksellisiä, jännittävä ja avoimia monille erilaisille tulkinnoille", toteavat näyttelyn kuraattorit.

Katso taiteilijahaastatteluita ja kuule lisää näyttelyn teoksista.

EMMA – Espoon modernin taiteen museon kokoelma on yksi museon keskeisistä kokoelmista Saastamoisen säätiön ja Tapio Wirkkala Rut Bryk säätiön kokoelmien lisäksi, ja siihen kuuluvia teoksia on jatkuvasti esillä museon ulkopuolella, Espoon kaupungin julkisissa tiloissa.

Näyttelyn taiteilijat ovat: Malin Ahlsved, Jasmin Anoschkin, Lauri Astala, Ernst Billgren, Saara Ekström, Anna Estarriola, Oscar Furbacken, Beryl Furman, Denise Grünstein, Alvar Gullichsen, Teuri Haarla, Kaisaleena Halinen, Jeppe Hein, Timo Heino, Andreas Johansson, Aarne Jämsä, Klara Kristalova, Esa Laurema, Juhana Moisander & Simo Ripatti, Nabb + Teeri, Okku Nuutilainen, Roxy Paine, Antti-Ville Reinikainen, Maria Rubinke, Antti Ruuhela, Tülay Schakir ja Miikka Vaskola.

Näyttelyn nimi on lainattu Jeppe Heinin teoksesta There Are No Ordinary Moments (2013), joka on myös mukana näyttelyssä.

No Ordinary Moments -ilmaisilta perjantaina 26.10. klo 17–19

April Jazz Goes EMMA klo 17
Jazzmuusikko ja kitaristi Raoul Björkenheimin sekä lyömäsoittaja Tatu Rönkön live-esitys. Konsertin lähtökohtana toimii Björkenheimin No Ordinary Moments -näyttelyyn säveltämä teos Always but Never.

Asiantuntijakierros perjantain ilmaisiltana  26.10. klo 18      
Näyttelyn kuraattorit,  museonjohtaja  Pilvi  Kalhama ja intendentti Henna Paunu kertovat No Ordinary Moments -näyttelystä. Vapaa pääsy! 
 

Maria Rubinke, Peace of Mind, 2015. Kuva: Ari Karttunen/EMMA

Pääkuva: Saara Ekström, Method of Cloak, valokuva, 2014.