EMMAN TUOTTAMA TAIDETEOS TAPIOLAN METROASEMALLE | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

EMMAN TUOTTAMA TAIDETEOS TAPIOLAN METROASEMALLE

27.05.2016

Muutaman kuukauden kuluttua EMMA - Espoon modernin taiteen museo saa läheisyyteensä kauan odotetun metroaseman. Parhaillaan EMMAssa tuotetaan uutta julkista taideteosta, jolla on keskeinen rooli asemalla, ja joka on suunniteltu tilojen arkkitehtonisen ilmeen kanssa kokonaisuudeksi. Teos saa myös digitaalisia olomuotoja, mikä poikkeaa perinteisestä, paikkasidonnaisesta julkisesta taideteoksesta. Veistoksen lisäksi teoksen haluttiin laajenevan eri olomuotoihin ja muodostuvan Tapiolan kulttuurikeskittymää ja aseman seutua identifioivaksi tunnukseksi.

Tapiolan aseman arkkitehtuuria luonnehtii valkoisuus, joten valkoisista keramiikkaveistoksista tunnetun Kim Simonssonin valinta kohteeseen oli luonteva. EMMAlle tuotantomalli hankkeessa on ollut poikkeuksellinen. Yleensä julkiset taidehankkeet rahoitetaan prosenttiperiaatteella, mutta tässä tapauksessa EMMA otti vastuulleen mittavan rahoituksen hankinnan, kun se ei järjestynyt rakennushankkeesta. Hankkeen päätukijat EMMAn lisäksi ovat Espoon kaupunki, Saastamoisen säätiö ja Svenska kulturfonden. Yhteistyökumppanina on Länsimetro Oy.

Kansainvälisesti katsottuna metroasemien taiteella on suuri merkitys. Niiden avulla on onnistuttu rakentamaan merkittäviä asemaa ja ympäristöä identifioivia esillepanoja, jotka ovat saaneet osakseen julkisuutta sekä tekevät paikoista käyttäjien kannalta viihtyisämpiä.

Teos paljastetaan Tapiolan asemalla 10.8. ja on yleisön nähtävillä, kun Länsimetron liikennöinti alkaa 15.8., jolloin pääkaupunkiseudun metroverkkoon liitetään kahdeksan uutta asemaa. Tapiolan asemalta tulee olemaan EMMAn sijaintipaikkaan näyttelykeskus WeeGeelle matkaa noin puoli kilometriä.

Lisätietoa:
Pilvi Kalhama, museonjohtaja, EMMA
pilvi.kalhama(at)emma.museum

Henna Paunu, intendentti, EMMA
henna.paunu@emma.museum p. +358 43 824 6354

Satu Linkola, viestintäpäällikkö, Länsimetro Oy
satu.linkola@lansimetro.fi, p. +358 46 877 3392

Lehdistökuvat: http://kuvat.emma.museum/kuvat/Lehdistokuvat-Press/Tapiolan+metroaseman+taidehanke
Salasana: emmamuseum