Taidetestaajat EMMAssa | EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art is one of the biggest museums in Finland.

Taidetestaajat EMMAssa

EMMA on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, jossa kaikki 8. luokkalaiset saavat aivan erityisen taidekokemuksen. Se on jotain ainutlaatuista, vain Taidetestaajille suunniteltua.

EMMAan saapuu yhteensä 500 kasiluokkalaista 10 vierailukertana syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana. Mukana olevat koulut ovat jo valittu kyseiselle jaksolle.  

EMMAssa taidetestaajat saavat oman taiteilijakaverin, jonka kanssa tutustutaan taiteeseen ja vieraillaan museossa. Kokemuksen avulla ymmärrys taiteesta omana välineenä vahvistuu ja kasvaa. Lopuksi kunkin koulun tuotos tallennetaan EMMAn Taidemuseokoulun sivuille

EMMAn neljä taiteilijakaveria:

1. Markus Kåhre

Markus Kåhre on kuvanveistäjä, jonka veistokset ovat tilaan rakennettuja installaatioita. EMMAssa esillä oleva teos on Nimeämätön. Tämä saa katsojan ajattelemaan ja pohtimaan näkemäänsä, hakemaan selitystä ja teoksen merkityksiä itse. Kuin näyttämöllä, katsoja kohtaa myös omat reaktionsa nähdessään oman heijastuksensa peilistä ja tulee näin osaksi teosta.


Markus Kåhre, 2015. Kuva: Ella Tommila / EMMA
 

2. Hannaleena Heiska 

Hannaleena Heiska on kuvataiteilija, joka tekee maalauksia, piirustuksia, videoita ja installaatioita. Teosten aiheet syntyvät ihmisyyden, olemassaolon ja ajattelun pohdinnoista. Teoksissaan Heiska sekoittaa todellisuutta ja fantasiaa. Eläimet ja eläimiin liittyvät aiheet ovat hänelle tärkeitä. Heiskalle maalauksissa olennaista on liike, sisäinen jännite ja dynamiikka.Hannaleena Heiska. Kuva: Ari Karttunen / EMMA.
 

3. Kari Cavén

Cavenin taiteen paletti, eli teosten materiaalit ovat peräisin kirpputoreilta ja roskalavoilta. Löydettyjä aineksia pitävät koossa tuoreet havainnot ja ideat, jotka kertovat leikkimielisestä ihmettelystä. Huumori, empatia ja oivallus vuorottelevat hänen EMMAssa esillä olevassa teoksessaan Edes mainoksia kiitos.Kari Caven, Edes mainoksia, kiitos, 2011, maalattu metallinen postilaatikko. Kuva: Ari Karttunen / EMMA

4. Pauliina Turakka Purhonen

Aiheet Turakka Purhosen teoksiin tulevat niin lähipiiristä kuin lapsuuden vaikutteista. EMMAssa näemme hänen taiteelleen tyypillisiä nukkemaisia, realistisia tekstiiliveistoksia. Mörkö itse kolmantena on voimakas ja tunteita herättävä teos, jossa on viittauksia jokaiselle tuttuihin tunteisiin kuin myös taiteen historiaan.


Pauliina Turakka Purhonen, Mörkö itse kolmantena, 2011, vesistos. Kuva: Ari karttunen / EMMA.