Minna Tervamäki ja Hannaleena Heiska tuovat taideprosessin yleisön eteen EMMAn näyttelyssä | EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art is one of the biggest museums in Finland.

Minna Tervamäki ja Hannaleena Heiska tuovat taideprosessin yleisön eteen EMMAn näyttelyssä

01.11.2016
 
 
EMMAn 10-vuotisohjelmisto tarjoaa yleisölle uudenlaisen, elämyksellisen kohtaamisen taiteen kanssa. Tähtitanssija Minna Tervamäki ja taiteilija Hannaleena Heiska toteuttavat ainutlaatuisen prosessissa syntyneen ja taiteenaloja yhdistävän teoksen. Jälki on neljästä kohtauksesta koostuva ja Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelytilaan sijoittuva esitys, joka toteutetaan EMMAssa 11.11.- 27.11.2016.
 
Heiskan ja Tervamäen esitys on tuo yllättävän kokemuksen katsojille, jossa valmiin teoksen sijaan seurataan taideteoksen syntyprosessia. Esitys rakentuu keskellä Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttelyä, joka on toiminut taiteilijoille sisällöllisenä inspiraationa. Esitys tuokin Kosketus-näyttelyn tematiikkaan uuden näkökulman, jossa maalausjälki ja liike yhdistyvät.
 
Taiteilijat toteavat: ”Työskentely on ollut luontevaa, mutta vaatinut heittäytymistä, koska meillä ei ollut minkäänlaista ennakkokäsitystä tai mallia siitä, mitä sen pitäisi olla. Kummallekin tämän laatuinen yhteistyö on ensimmäinen kerta. Työskentely on ollut haastavaa, mutta keskinäinen luottamus on ollut kantava tekijä.”

EMMAn tilausteos antaa taiteilijoille mahdollisuuden tehdä uutta ja haastaa itsensä nykytanssia, balettia, kuvataidetta ja performanssia yhdistävässä teoksessa. Tervamäki ja Heiska ovat löytäneet yhteisen tavan työskennellä avaamalla taiteen tekoprosessia toisilleen ja teoksen kautta myös yleisölle.

Aikataulu:
Perjantai 11.11 klo 17.30
Perjantai 18.11 klo 17.30
Lauantai 26.11 klo 14.00
Sunnuntai 27.11 klo 14.00
Yhden esitysten kesto noin 30 min.

Ensimmäisen esityksen jälkeen toteutettavassa taiteilijatapaamisessa yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä.

Kaikkiin esityksiin on vapaa pääsy!

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, Tapiola
www.emma.museum

  
www.minnatervamaki.com
www.hannaleenaheiska.com

  
Kuvamateriaali:http://bit.ly/jalki_emmassa
Salasana: emmamuseum

 
Haastattelupyynnöt ja lisätietoa:
Ingrid Orman, tuottaja, EMMA
ingrid.orman@espoo.fi
043 8268 724