Osana näyttelyelämystä | EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art

EMMA - Espoo Museum of Modern Art is one of the biggest museums in Finland.

Osana näyttelyelämystä

 

Oletko huomannut taideteosten nimilapuissa on QR-koodeja eli kaksiulotteisia kuviokoodeja? QR on lyhennys sanoista quick response ja se tarkoittaa, että koodin sisältö on purettavissa ja luettavissa nopeasti. Näyttelyidemme QR-koodeja käytetään mobiililaitteisiin ladattavan EMMAn oman applikaation avulla. Tällä hetkellä EMMA-nimisen applikaation voi ladata laitteille, joissa iOS- ja  Android-käyttöjärjestelmät.

Mitä tietoa QR-koodeissa sitten on? Tämä riippuu näyttelystä. Siellä voi olla kaikkea taiteilijan henkilökuvasta esittelyyn, taidehistoriallista taustatietoa tekstinä ja kuvina, runoja, haastatteluja tekstinä ja videona.

Kosketus-kokoelmanäyttelyn osalta QR-koodit sisältävät taiteilijoiden videoituja haastatteluja, joissa he kertovat taiteellisesta työskentelystään ja esillä olevista teoksistaan. QR-koodien etuna on, että niiden tieto on museokävijän käytettävissä museokäynnillä silloin, kun hänelle sopii ja siitä teoksesta, josta hän on kiinnostunut.

Lisäksi voit tavata EMMAssa taiteilijoita myös livenä. Tämän syksyn aikana Kosketuksen taiteilijatapaamisissa mukana ovat  
 
 
LA 10.10. IC-98

LA 12.12. Ulla Jokisalo
 
 

Emilia Laine
Museolehtori