Kurkistus Tapiolan ateljeetaloon | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Kurkistus Tapiolan ateljeetaloon

Nallenpolulla, kävelymatkan päässä EMMAsta, sijaitsee Tapiolan ateljeetalo. Taiteilija Pekka Kauhasen isännöimänä joukko EMMAn työntekijöitä tepasteli toukokuisena perjantaina kurkistamaan Suomen Taiteilijaseuran ateljeesäätiön residenssiin.


Tapiolan ateljeetalo on rakennettu 1950-luvulla. Sen suunnitellut arkkitehti Aulis Blomstedt on ottanut suunnittelussaan huomioon taiteellisessa työskentelyssä vaadittavat, valon ja tilan määrittelemät, tarpeet. Ateljeissa on mm. suuret ikkunat, joiden kautta päivänvalo pääsee sisälle mahdollisimman pitkän ajan vuorokaudesta.


Taiteilija Pekka Jylhä ja asiamies Tuula Paalimäki Jylhän ateljeessa.

Ateljeesäätiön asiamies Tuula Paalimäki kertoi Nallenpolun ateljeetalon olevan säätiön tärkeimpiä kohteita - näin ollen taloon on kautta aikojen valikoitunut Suomen eturivin taiteilijoita. Talossa ovat aiemmin asuneet ja työskennelleet mm. Anitra Lucander, Heikki Nieminen, Ernst Mether-Borgström, Laila Pullinen, Nina Terno ja Osmo Valtonen.Pekka Jylhä esittelee teossuunnitelmaansa.

EMMAssa innostus vierailua kohtaan oli suurta ja osallistujia kerääntyikin yli oletusten. Nallenpolulla neljä taiteilijaa, Pekka Kauhanen, Petr Rehor, Päivi Sirén ja Pekka Jylhä esittelivät pitkäaikaisia työskentelytilojaan. Lisäksi osallistujat pääsivät tapaamaan kansainvälisessä taiteilijavaihdossa kevätkauden 2013 viettäneen saksalaisen kuvataiteilija Uta Pützin.Taidemaalari Päivi Sirénin ateljee.Taidemaalari Päivi Sirén kertoo teostensa syntyprosessista.Kuvataiteilija Petr Rehor kertoi studiossaan taiteensa taustoista.


Pekka Kauhasen ateljeessa oleva teos.Pekka Kauhanen kertoo tarinoita ateljeevuosiensa ajoilta.Kansainvälisessä vierasateljeessa työskentelevä saksalainen taiteilija Uta Pütz kertoo kuinka Espoon luonto on saanut hänet käyttämään veistoksissaan ensimmäistä kertaa oksia.


Kuvat: Milja Laurila / EMMA
Kirjoittaja työskentelee EMMAn näyttelyryhmässä.

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Minna (ei varmistettu)

Olen aina halunnut kurkistaa Nallepolun atlejeisiin. Olisi upeaa että tämän kaltainen vierailu voitaisiin järjestää tulevaisuudessa yleisöllekin, vaikka osana taiteiden yötä, Espoo-päivää tms. Olisikohan se mahdollista? Ottaisin varmasti osaa!

Lähettänyt käyttäjä Suvi Sivulainen

EMMAn tapahtumissa pyritään kyllä järjestämään tuonkin suuntaisia asioita: esimerkiksi puheenvuoroja ja vierailuja. Ainakin Arabian tehtaille on tulossa vierailu vielä syksyn aikana. Siitä löytyy lisää tietoa alkusyksystä http://www.emma.museum/tapahtumat

Nallenpolun ateljeiden osalta en kuitenkaan nyt osaa vastata tarkemmin.
Käytännössähän ryhmien rynnistäminen tuonne vaikuttaa samoin, kuin mihin tahansa työpaikalle tai yksityisiin tiloihin tehty ryhmämatka. Veikkaisin ainakin itse, että jo tuonkin vuoksi ryhmävierailut yleensäkin vastaaviin tiloihin ovat aika harvinaisia. Taiteilijat ja ateljeesäätiön edustaja suhtautuivat kuitenkin käyntiimme positiivisesti ja käynti olikin suurimmalle osalle meistä ensimmäinen kerta, kun pääsimme kurkistamaan noihin ateljeihin.

Eli voithan esittää idean ja kysellä aiheesta tarkemmin Suomen taiteilijaseuran ateljeesäätiöltä http://www.ateljeesaatio.fi
Voisin kuvitella, että esimerkiksi vierasateljeessa on välillä hiljaisempia vaihtohetkiä, jolloin isompikin ryhmä mahtuisi vierailulle.

Lisää uusi kommentti