Nostalgisia tuoksuja - näyttelyluettelo sikarilaatikossa | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Nostalgisia tuoksuja - näyttelyluettelo sikarilaatikossa

Marraskuussa avattavaa Juhani Harrin näyttelyä odotellessa julkaisemme uudestaan Päivi Karttusen blogin kesäkuulta 2009.

Kaikkien megaluetteloiden keskellä se oli, pienen pieni sikarilaatikko!
Näyttelykirjojen ja luetteloiden kevään helmi on Invalidisäätiön Sairaalan galleria Ortonin julkaisema, kriitikko Otso Kantokorven ideoima, jo edesmenneen kuvataiteilija Juhani Harrin pienen muistonäyttelyn luettelo, jossa on kuvia Jannen töistä ystävien seiniltä sekä taiteilijan lähipiiriin kuuluneiden Jorma Hautalan, Otso Kantokorven ja Vexi Salmen sopivasti henkilökohtaiset kirjoitukset Harrista.

Kesäkuussa nuoruuden ystäväni tuli syntymäpäiväänsä pakoon luokseni. Huomasin, että hänen silmissään välähti, kun hän rekisteröi ikkunalaudallani olevan sikarilaatikon. Muistin kyllä hänen sikariharrastuksensa mutta luulin sen jo hiipuneen. Käväisin ruokakaupassa ja palatessani näin jo ovelta syyllisen näköisen ystäväni, joka sanoi: ”Yritin avata tuota sikarilaatikkoa mutten saanut auki… tarjoaisitko yhden?”  Pitkitin hänen kärsimystään ja hypistelin laatikkoa käsissäni kunnes avasin sen juhlallisesti. Vieraani naama venähti, ja oli pakko lähettää hänet ostoksille kulmilla sijaitsevaan yhdistettyyn sikari- ja kukkakauppaan.

”Mitä Janne sinulle opetti?” kysyi ystäväni sikarintuoksuisessa keittiössäni – Taiteen katsomista, koska hän lähestyi sitä niin mutkattomasti vuosien kokemuksen jälkeenkin tai ehkä juuri siksi. Ja sen, että pienistä arjen havainnoista voi syntyä suurta draamaa tai ainakin kutkuttavia tarinoita…
 

Mezzo Piano
6  Senoritas Cigars
Edition Juhani Harri
Orton 27.2.2009

Lisää uusi kommentti