Museoissa säällä kuin säällä | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Museoissa säällä kuin säällä

Pääsin edellisen blogikirjoittajan Inkan lailla nauttimaan Venetsian biennalen jonoista ja taidetarjonnasta, joka vaikutti tänä vuonna varsin poliittissävyiseltä.  En tiedä vaikuttivatko ne pitkät jonot, ilman kuumuus ja EMMAssa Mirón kanssa koettu keväinen kiire, etten jaksanut innostua ihan kaikesta. Sävähdyttävimpinä teoksina koin erilaiset vähäeleiset installaatiot, uuden ja vanhan yhdistämisen sekä taiteen, joka puhui tästä hetkestä, mutta ei alleviivannut sitä.

Kävin myös muutamassa Venetsian museossa, jotka tuntuivat täyttyvän mukavasti kesän turisteista. En voinut olla vertailematta heidän esillepanojaan, ohjelmaansa ja palveluita Suomen museoihin ja siihen, miten paljon täällä satsataan yleisöjen tavoittamiseen korkeatasoisilla ja laadukkailla sisällöillä. Jäin pohdiskelemaan, kuinka meillä ei yleisömäärät voi koskaan olla samoin kuin Venetsiassa, Pariisissa, Lontoossa tai New Yorkissa (lue tämän aamun Hesari), mutta voisikohan meissä olla jotain sellaista omintakeisuutta, joka ei koskaan toteudu noissa maailman metropoleissa.

EMMAa on kiitelty helposta lähestyttävyydestä, asiakasmyönteisyydestä, vilpittömästä halusta osallistaa yleisöään eri tavoin ja mukavasta ilmapiiristä. Tätä on edesauttanut erittäin sitoutunut henkilöstö, jolle on tärkeää saada tyytyväisiä kävijöitä museoon yhä uudestaan. Vaikka jonot ovat valitettavia itse kullekin, niin palvelujen tuottajille ne ovat Suomessa myös merkki onnistuneesta sisällöstä, ei suuresta populaatiosta, kuten maailmalla. On pystytty tuottamaan jotain sellaista, joka kiinnostaa ja  kävijälle halun tulla.
Kesän kynnykselläkin olemme halunneet tarjota kävijöillemme vielä jotain uutta museon kokoelmissa; Auringon nuolaisun, se kannattaa tulla kuuntelemaan…säällä kuin säällä.
http://www.emma.museum/oheisohjelmisto/omin-p%C3%A4

Ihanaa kesää!

Kirjoittaja on EMMAn Taidekasvatus- ja palvelupäällikkö

Lisää uusi kommentti