Yksin yhdessä | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Yksin yhdessä

Vuotuinen yhteisvastuukeräys herättää pohtimaan yksinäisyyttä, joka tuntuu vaivaavan yli ikärajojen. Tällä kertaa erityishuomio kohdistetaan nuoriin. Toisenlainen kampanja katukuvassa etsii kadonneita tyttäriä ja poikia. Kysymys on siitä, miksi ikäihmiset jäävät yksin.

Miten löytää kaikille kaveri ja mistä yksinäisyys ja syrjäytyminen lähtee. Miksi sinulla tai minulla ei ole aikaa hoitaa kunnollisesti ystävyyssuhteita, etsiä uusia ystäviä tai huomata niitä, joilla ei ole ystävää. Parhaiten niitä kaverisuhteita taitaa edelleen luoda ja hoitaa pienet lapset. Tosin heille vanhemmat jankuttavat aina, että kaikkien kanssa pitää leikkiä. Miksi me nuoret tai aikuiset emme sitten enää muista tätä? Kirjoitin tähän blogiin jokin aika sitten ajankäytöstä suhteessa liikuntaan ja taiteeseen, siinä taitaa olla samasta kyse kuin tässä - tahdosta sekä arvoista.

Valitsenko ystäväni statuksen vai luonteen mukaan, tarvitaanko hyvään ystävyyteen paljon samoja mielipiteitä vai onko ilo jakaa erilaisuutta ja kokea yhdessä. Syntyykö hyvä ystävyys vuosien tuntemisen jälkeen vai vain kerran jaetusta hyvästä hetkestä. Ystävyys on yhteenkuuluvuutta, joka luo turvaa. Se luo tunteen, että tähän minä kuulun, tässä minua tarvitaan ja kuullaan. Siksi se on niin tärkeää kelle tahansa.

Lupaamani taidekunto-ohjelmani on mennyt niin ja näin, mutta ilokseni sain jakaa hyviä hetkiä viimeviikolla teatterissa ystäväni kanssa. Olisiko nyt sinun vuorosi viedä ystäväsi johonkin?
 

Lisää uusi kommentti