Ihan ite tehty | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Ihan ite tehty

Muutama vuosi sitten graafikko Timo Mänttäri toteutti meille joukon upeita variaatioita EMMAn logosta.Timo astui niin Dalìn, Mirón kuin VanGoghin saappaisin ja antoi pensselin laulaa edesmenneiden taiteilijoiden tyyliin. Yksi Timon alkuperäisistä ideoista oli EMMA-logo-tatuointi. Työryhmä oli tikahtua nauruunsa, kun joku keksi ehdottaa että se pitäisi tikata viestintäpäällikön nahkaan kuvausta varten.
Ei muuten tikattu, mutta muita logoja on sittemmin käytetty EMMAn markkinoinnissa ja shopin tuoteperheen kasvattamisessa. Jo toista vuotta Kampin ja Tapiolan väliä on suhannut logoilla kirjavaksi kokoteipattu bussi, jonka kurvaaminen näköpiiriin saa ainakin minut hymyilemään.

Tänä kesänä haastoimme kaikki jatkamaan Timon työtä ja tuunaamaan oman EMMA-logon. Usutin omankin pikku-ukkoni työhön ja hän innostui tehtailemaan logoja sarjatuotantona. Sitten ne piti keskellä kesälomaa ja keskeltä Päijännettä saattaa niin pian kuin mahdollista postin kuljetusketjuun. Seuraavaksi jännitettiin, koska ne on museossa ehditty ladata nettiin ja kuinka monta ääntä kukin logoista saa. Veikkaan, että samanlaisia tarinoita olisi muillakin perheillä kertoa, sillä ennen kaikkea lapset ovat ottaneet logokamppiksen omakseen. Omatekemää logoa on ihasteltu rinta rottingilla myös itse museossa, missä logot ovat niinikään esillä.

Sunnuntaihin saakka ehtii mukaan! Käy lataamassa oma ehdotuksesi tai ainakin äänestämässä suosikkiasi. Joukossa on helmiä, joita emme aio piilottaa piirongin laatikkoon jatkossakaan.

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö.

Lisää uusi kommentti