Miehet punaisissaan | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Miehet punaisissaan

Olin eilen koulutuksessa. Aamulla kurssin osallistujakollegat,  viestintäalalle tyypilliseen tapaan lähes yksinomaan naisia, kokoontuivat kahville odottamaan luentojen alkamista.

Sitten paikalla saapui mies - vaaleanpunaisessa neulepuserossa - ja soluttautui harmaiden jakkupukujen ja kotelomekkojen joukkoon.
Naisia saapui lisää ja hetken päästä toinen mies - vaaleanpunaisessa neulepuserossa hänkin! Harmaan syysaamun värihäiriö keskeytti tuskin havaittavaksi tuokioksi kahvilusikoiden kilinän. Katse hakeutui toisesta toiseen, edustivatko miehet samaa yritystä? Eivät. Muutaman sekunnin ajan oli aistittavissa samaa kiusaantuneisuutta kuin juhlissa, joissa kaksi samanlaista iltapukua kohtaavat.

Kun tilaisuuteen saapui vielä kolmas mies, reilunpunaisessa paidassa hänkin, ryhdyin tosissani ynnäämään päivän värejä. Neljä miestä, joista 3 oli pukeutunut punaiseen. 30 naista, joista yksi oli pukeutunut punaiseen, yksi vihreään ja yksi violettiin. KAIKKI MUUT mustaan, harmaaseen tai ruskeaan, osa huivilla tai jakun alta pilkottavalla puserolla asuaan värittäen.

Häkellyttävää, ennen kai värikoodit menivät toisinpäin. Missä vaiheessa naisista on tullut harmaita hiiriä ja miehistä taas riikinkukkoja? Mutta hyvä, että edes joku kantaa yllään väriä, luonto ympärillämme kun riisuutuu kovaa vauhtia omistaan.

Punainen ja harmaa ovat ajankohtaisia myös EMMAssa, jossa jatkavat edelleen Saastamoisen kokoelman kaksi teemaripustusta: PUNAINEN sekä Koiran ja suden välissä, jonka kaikki teokset edustavat harmaaskaalaa. Itse tunnen oloni paljon kotoisammaksi Punaisessa. Mutta hups, mitä minulla onkaan päällä tänään? Harmaa hame.
 

Kirjoittaja on EMMAn viestintäpäällikkö.

Lisää uusi kommentti