Ilmaista hupia? | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Ilmaista hupia?

EMMAn konservaattorin silmät avautuivat aprillipäivän aamuna viimeistään silloin, kun näki tutun taidepoliisin varustettuna lasermiekoin ja viittaan puettuna. Huvittuneisuus sekoittui huoleen mahdollisista pintavaurioista.

Työpaikan aamukahvipöydässä arveltiin huomion olevan ehdottomasti aprillipilaa; moni muu ohi kulkenut väitti, ei ollut nähnyt mitään erikoista poliisin ulkoasussa. Pienen vakuuttelun jälkeen tilannetta lähti toteamaan ja poliisia riisumaan konservaattorikollega ja museomestari. Kyseessähän oli  Pekka Kauhasen Taidepoliisi  -veistos  WeeGee-talon kiertoliittymässä.

Vessapaperi ja jalkapallojoukkueiden kaulahuivit ovat tälle poliisille tuttuja. Tuunausta on joskus tehty myös niiden avulla. Näitä virityksiä katsellessa on tullut mieleen ajatus pystyttää veistoksen vierelle siitä kopio, johon kaikki halukkaat voisivat ammentaa luovuuttaan ja purkaa positiivista energiaansa. Näin itse veistos ei vaurioituisi kiipeily-yritysten ja virittelyjen vuoksi. Voi tietenkin olla, että jos toiminta olisi näin järjestettynä luvallista, se ei olisikaan niin houkuttelevaa.

Tapiolan keskustan muutkin veistokset ovat jo vuosien ajan olleet ilkivallan kohteena, varsinkin vappuna. Toukokuun ensimmäisellä viikolla on EMMAn konservaattoreilla perinteiset ”sotkujen selvittämispäivät ”. Silloin todetaan tuhot, puhdistetaan veistokset, maksetaan laskut ja toivotaan optimistisesti, että ensi vuonna huvitus haetaan jostain vähemmän vahingollisesta aktiviteetista. 
 
Hupi voi tuntua harmittomalta… mutta ilmaista se ei ole. Vappua odotellessa.

Kirjoittaja on EMMAn konservaattori.

Lisää uusi kommentti