Mia Hamari / Veistoksia | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

Mia Hamari / Veistoksia

27.03.2015 - 10.05.2015
Simossa asuvan ja työskentelevän Mia Hamarin (s. 1976) näyttely kuuluu näyttelysarjan N= 000˚ -näyttelyihin, jotka toteutetaan EMMAn Areenassa yhdessä pohjoisen taiteilijoita tukevan Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa. Muita sarjan taiteilijoita ovat jo Areenassa näyttelynsä pitänyt Jaakko Mattila ja Alma Heikkilä, jonka näyttely avataan syksyllä 2015.  
 
Metamorfoosi ihmisen ja eläimen välillä on kiehtonut Hamaria jo pitkään. Näyttelyn punaisena lankana ovat eri olentojen ja materiaalien välisen metamorfoosin ohella taiteilijan omat juuret sekä hänen muistinsa takamailta kumpuavat kuvaelmat ja kuullut tarinat. Hamari luo omanlaisensa muodonvaihdoksen hieman melankolisille hahmoilleen yhdistämällä puuhun luonnonmateriaaleja, jotka kerran ovat olleet osa elävää ihmistä tai eläintä. Näin hahmot saavat uuden, oman ja erityislaatuisen historiansa. Osalla hahmoista on kehossaan koti mukana, päreistä tehty puku kuin katto tai tulisija lämmön tuojana.
 
Mia Hamari valmistui Kuvataideakatemian kuvanveiston osastolta 2004, ja on siitä lähtien pitänyt yksityisnäyttelyitä vuosittain Suomessa ja ollut mukana kotimaisissa ja kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä. ARCOmadrid 2014 -nykytaiteen messuilla Hamarin veistokset edustivat suomalaista nykypuukuvanveistoa menestyksekkäästi.
 
Näyttely järjestetään yhteistyössä Kari Huhtamon Taidesäätiön kanssa

 
 
Areena
Areena on EMMAn näyttelytila, jonka tavoitteena on tarjota pysyvä esitystila kokeelliselle, paikkasidonnaiselle, poikkitaiteelliselle ja prosessimaiselle taiteelle sekä erilaisille yhteistyöprojekteille ja interventioille. Areena tarjoaa EMMAlle mahdollisuuden laajentaa yhteistyötä aktiivisten kotimaisten sekä kansainvälisten nuorten ja etabloituneiden taiteilijoiden sekä säätiöiden ja muiden organisaatioiden kanssa.