KULPS 7-10. luokka | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

KULPS 7-10. luokka

Kulps! EMMAssa 9+10.lk ”Taide on mua varten”

Kulps!in otsikko ja teema on kaikille sama, näkökulma, osallistaminen, tehtävä ja puheen taso vaihtelee ikäryhmän mukaan. 9. Ja 10. luokkalaisten kanssa puhumme taiteesta puhetapana, sen moninaisuudesta, sekä taiteen merkityksestä niin yksilölle kuin yhteisölle.

Liittyy erityisesti laaja-alaisen osaamisen kokonaisuuksiin L1,L2,L4,L5 ja L7

Ennakkotehtävä

Keskustelkaa taiteesta luokassa ennen vierailua. Mikä on taidetta? Mitä kaikkea se voi tarkoittaa? Entä jos taideteos olisi teko tai tempaus tai ei oikeastaan edes näytä taideteokselta. Löydätkö esimerkkejä? Mitä luulet taiteilijan halunneen sanoa teoksen avulla?

Tarkastelkaa Hanna Saarikosken teoskuvaa Rajauskynä . Tarvitseeko kokemus taideteoksesta fyysisen läsnäolon ja tilallisen kokemuksen?

Minkälaisesta taiteesta itse pidät, mistä taas et? Voiko taiteen avulla vaikuttaa? Miten empatia ja vastuu liittyy taiteeseen? Jatketaan vierailulla keskustelua.

 

Hanna Saarikoski, 2013, Rajauskynä, yksikavavainen videoteos

Minkälaisesta taiteesta itse pidät, mistä taas et? Voiko taiteen avulla vaikuttaa? Miten empatia ja vastuu liittyy taiteeseen? Jatketaan vierailulla keskustelua.

Jatkotehtävä

Muistele kierrosta museossa. Mikä teos jäi mieleesi? Millä tekniikalla teos oli tehty? Mistä se kertoi, mitä itse ajattelit siitä?

Valitse joku itsellesi tärkeä aihe ja mieti kuinka kertoisit siitä taiteen keinoin. Voiko taiteen avulla vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin? Olisiko se maalaus, veistos vai esitys? Tee ideastasi luonnos.

 

Sinun ja luokkasi mielipide on meille tärkeä, anna palautetta palautelomakkeella »

Takaisin KULPS!-sivulle >>