KULPS! 4.-6. -luokat | EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMA – Espoon modernin taiteen museo lukeutuu Suomen merkittävimpiin taidemuseoihin.

KULPS! 4.-6. -luokat

Kulttuuripolku
Kulps! EMMAssa 4.-6.lk: ”Taide on mua varten”

Kulps!in otsikko ja teema on kaikille sama, näkökulma, osallistaminen, tehtävä ja puheen taso vaihtelee ikäryhmän mukaan. 4.-6 luokkalaisten kanssa puhumme taiteesta itseilmaisun välineenä sekä taiteen merkityksestä niin yksilölle kuin yhteisölle.
Liittyy erityisesti laaja-alaisen osaamisen kokonaisuuksiin L1,L2,L4, ja L7.

Ennakkotehtävä

Keskustelkaa taiteesta luokassa ennen vierailua. Mikä on taidetta? Mitä kaikkea se voi tarkoittaa? Kuka tekee taidetta, millaista taide on ja mitä taiteen avulla voi sanoa. Minkälaisesta taiteesta itse pidät, mistä taas et? Voiko taiteen avulla vaikuttaa? Jatketaan vierailulla keskustelua.


Voitte käyttää pohdinnassanne apuna kuvaa Sami Lukkarisen teoksesta Jasu69. Tarkastelemme kyseistä teosta uudelleen museovierailun aikana.Sami Lukkarinen, 2004, Jasu 69, öljymaalaus kankaalle

Jatkotehtävä

Muistele kierrosta museossa. Mikä teos jäi mieleesi? Millä tekniikalla teos oli tehty? Mistä se kertoi, mitä itse ajattelit siitä?

Valitse joku itsellesi tärkeä aihe ja mieti kuinka kertoisit siitä taiteen keinoin. Voiko taiteen avulla vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin? Olisiko se maalaus, veistos vai esitys? Tee ideastasi luonnos.
 

Sinun ja luokkasi mielipide on meille tärkeä, anna palautetta palautelomakkeella ».
 

Takaisin KULPS!-sivulle >>